На Ахмед Доган апетита му идва с яденето

През тези дни се определят размерите и получателите на новите квоти т.нар. “студен резерв”, за предстоящия регулаторен период, който започва от 1-ви юли. По този повод сега ще видите трескавата подготовка от екипа на ТЕЦ “Варна”, чийто собственик е Ахмед Доган. Двата документа, които ще видите са от сайта на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), който и организира далаверата по разпределянето на порциите. За изминалата година Ахмед Доган гушна наши около 25 милиона лева, а за предстоящата се е наточил за доста повече.

Първо вижте актуалния регистър на правоимащите да участват в търговете за осигуряването на “студения резерв”, който в последствие, като правило, така и не осигуряват.

 

 

 

Най-долу в таблицата се вижда, че ТЕЦ-а на Доган ще участва с три блока, вместо с два, както това беше през изтичащия в края на този месец период. И това се случва въпреки, че е всеизвестно, че даже и трите блока да са годни за работа на практика възможностите за подаване на природен газ не позволява да се натовари повече от половината на един от тях. Казано най-кратко това си е пладнешки обир в изключително големи размери.

Ето и един Протокол от заседание на специална комисия в ЕСО. Прави впечатление, че това е единственият Протокол на сайта на ЕСО. Подобни на него няма за нито един друг играч от горния списък.

 

Тази схема се организира и провежда с любезното съдействие на абсолютно цялата политико-медийно-енерГЕПИйна мафия, а я плащаме всички ние.

 

 

Георги Котев

Станете почитател на Класа