Компютри и компоти

Пак се връщаме към преславното минало, когато компютрите от новините се оказваха правописна грешка и ставало дума за компоти.

“Суперкомпютър като на НАСА догодина в България“ – тържествено оповестява успехите на правителството “ТРУД“.

Дотук – добре, ще си имаме компютър като в НАСА, ами като си нямаме астронавти – за какво ще го използваме?

Отговор дава всезнаещият “СТАНДАРТ“ – “Уред вади кърлежи чрез компютъра“ – ето, учените ни вече са открили едно полезно приложение на високите технологии!

Високите технологии се намесват вече навсякъде в живота ни – според “ТРУД“ “Повече хора правят секс в интернет“! Това, според популярната у нас г-жа Кобилкина, се дължи на това, че “когато вали и е студено, тогава хората предпочитат да правят секс по интернет и да не излизат от вкъщи“. И препоръчва да се възползваме от затоплянията – “Дано да има повече слънце в България и да има повече страстен секс по плажове и полянки“.

На това навремето му се казваше кърска… Политкоректно речено – любов, но това са отживелици – вече ще му казваме кърски секс.

Малко противоречие откриваме в следващ брой на трудовия всекидневник – “Климатичните аномалии съсипват кръвното и секса“ – от топлото тая работа вече не била оная.

Хайде, разберете се – полезни ли са жегите за преборване с демографската криза или като напротив, преди да сме хванали някой и друг вирус в компютъра!

Да ви имах проблемите – би рекъл просветният министър г-н Вълчев, когото така побъркаха със спора за учебниците по история, че дори забрави кога започва учебната година. Пред “СТАНДАРТ“ министърът обяснява, че “Издателствата имат около 5 месеца да преправят учебниците си, като това по никакъв начин няма да повлияе на началото на учебната година“.

Броим на пръсти пет месеца от края на юни – очевидно, според министъра, учебната година ще започне някъде в началото на декември – малко преди Коледната ваканция!

Имаме новина, скъпи ученици!

Но декември е още далече, време е за слънце, море, сезонът на дините едва сега започва – дано излязат най-после нашите, че гръцките са доста скъпички, и “24 ЧАСА“ ни дава пример за хуманно отношение към всички живи същества – независимо дали махат с опашка или не – “Палестинец къпе коня си на плаж в ивицата Газа в лятната жега“ – четем под снимка на кон, намърдал се сред къпещи се в морето хора.

Палестинците праха ни дишат – ние конете само по магистралите ги пускаме, да се надбягват с колите, а в морето си къпем джиповете – “Тузарски джип заседна на плаж “Перла“ – това е текстът под почти идентична снимка в “МОНИТОР“.

Ами – като си няма кон – джипа си ще къпе човекът, вие какво искате – некъпан ли да го кара!

Имаме си вече щастливи кокошки, имаме си щастливи къпани коне, имаме си и щастливи джипове – а къде, пита се, сме ние?

Добре че сме щастливи да си имаме приятели, които да ни го подскажат – “Изворът на българското щастие е ракията“ – светва ни в “24 ЧАСА“ американският писател Ерик Уайнър.

Добре че дойде някой да ни го рече в прав текст, ние досега все си се съмнявахме!

 

Румен Белчев

Станете почитател на Класа