Изкуството да питаш правилно

Ще се запознаете с него на пример, който за първи път, единствено и само тук, показва максимално близко и ясно схемата за изкуственото надуване на цената на електроенергията на борсата, до нива да я прави една от най-високите в цяла Европа. Но преди да си припомните правилното питане вижте грешният му отговор от страна на министъра на енергетиката г-жа Теменужка Петкова.  Приятно четене!

 

А сега, за да разберете дали министър Петкова е отговорила въобще, в това число вярно и коректно, се запознайте с оригиналното питане отправено към нея от мен и г-н Стефан Стойков:

 

Сравнявайте въпросите с отговорите и картинката може много да ви се проясни. При правилно четене на отговора на г-жа Петкова става кристално ясен механизма на схемата по изкуственото и престъпно надуване на цената на електроенергията. Възможно е вие и да не успеете да се справите със задачата по разплитането на загадката. Тогава чакайте следващия урок, който ще се казва “Изкуството да четеш правилно”. Такъв може да се появи, ако се забележи наличието на преобладаващ обществен интерес. Ако ме разбирате правилно.

Аз, г-н Стойков и г-жа Петкова знаем прекрасно, как действа схемата, но не държим непременно да споделяме знанията си с хора, които не ги искат.

Долните кратки видео клипове може да ви помогнат в решаването на задачата.

 

 

Георги Котев

Станете почитател на Класа