На къде ще потече гьола АЕЦ “Белене”?

Онзи ден държавната корпорация Росатом съобщи, че дъщерната и компания “ВетроОКГ” е получила разрешение за изграждането на втора вятърна електрическа централа (ВяЕЦ). Първата Росатом-овска ВяЕЦ все още се изгражда, в района на Република Адигея, юго-западна Русия. Но първо вижте прясното съобщение:

 

 

Снимката на вятърната турбина, приложена към оригиналното съобщение е НАЙ-ПЪРВАТА изграждана и собственост на Росатом. Наскоро ви показах и нейната първа сателитна снимка:

 

 

 

 

Вижда се в долния ляв край на снимката. Този първи вятърен парк на Росатом започна да се изгражда след като заплатихме близо 1,2 милиарда лева за старото желязо, което сега ръждясва край Дунава и ни лъжат, че от него ще ни построят нова АЕЦ.

В началото на март 2019-та премиера на Русия Дмитрий Медведев обеща тяхната Росатом да се включи в изграждането на АЕЦ “Белене”, но след като се направи ревизия на наличното и липсващото желязо, вече доставено у нас. Вижте първото кратко видео по-долу. Сещате ли се какво ще установи тази “ревизия”? Така ще осигурим парите за втория ветропарк на Росатом.

 

 

 

 

 

От второто кратко видео по-долу можете да си припомните старта на първата ВяЕЦ на Росатом, през 2018-та г.

През последните ПЕТ години България не е изградила и пуснала в експлоатация НИТО ЕДНА вятърна турбина.

 

 

Георги Котев

Станете почитател на Класа