За добрите намерения и реализацията им

ГЕРБ – партията, спечелила най-много мандати, обеща промени в работата на Народното събрание. Като намаляване на комисии, на разходите, премахването на практиката за гласуване с чужди карти и пр.
Подобни намерения изразиха и други парламентарно представени партии.
Въпрос на време е да видим как и дали тези обещания ще се спазят. С революционни идеи за промяна дойде и НДСВ през 2001 г., а в края на мандата - 2005 г., тогавашният председател на НС Огнян Герджиков заяви, че се е провалил в добрите си намерения.
Опит да се справи с гласуването с чужди карти направи и Георги Пирински в 40-ото НС. Даже плати за система, която би трябвало да ограничи това явление. За съжаление тя не проработи и често един народен представител гласуваше за петима-шестима свои колеги.
Системата с глоби за отсъствие от работа също не действа. И в този парламент ще има депутат, който идва на работа само когато се избира правителство или има вот на недоверие.
Въпрос на време е да видим дали ГЕРБ ще изпълни новите правила, които налага, или ще се поддаде на инерцията и ще възприеме лошите практики на предшествениците си.

Станете почитател на Класа