Втори тото шанс

Неделя. Всеки път, когато репортер попита политик пред входа на избирателна секция: „За какво гласувахте?", едно зайче умира. Жалко, защото и то можеше да стане журналист. Или да бъде издигнато за кандидат и да треперим заедно на междинните му резултати.

Изборите са хазарт, приятели, важна е емоцията. Заложете по пресантиман на тая рулетка, пък каквото дойде. Иначе, ако държите на точност в предположенията си, по-добре заложете на ролетка. Така се мери възбудата в реални сантиметри.

В края на изборния ден всички са победители. Освен вие. Запазете ентусиазма си, ще ви трябва пак.Апропо, такъв възторг от 4-то място не бях виждал от САЩ `94. Респект! Разбихме статуквото. Най-вече това в градската десничка. И все пак избори, в които не се чакат гласове от чужбина, не ми ги хвали.

Понеделник. Време е за втори акъл. Заслепено беше зайчето от политическите светлини. Сега, когато вече е шапка на нечия глава, е по-близо до мисленето. След като не успяхте да си изберете между приятелите, сега ще избирате между враговете. Твърде драматично прозвуча май. Я по-добре да изкараме приятелите врагове, а враговете - приятели и така ще изглежда, че всичко е въпрос на планиране. Хитро, а?

Но идеята на Радан е по-хитра. Вторият и третият се отказват, за да може четвъртият да бие първия. Страхотен план напълно в духа на десницата! Ти даваш вота си за един, той те предотстъпва на друг. Иначе - гласувайте, за да не избирал друг вместо вас. Апропо, ако отказването сработи в такава прогресия, и Тончо Токмакчиев не бива да губи надежда за победа.

Вторник. Хазарта още е сърдит, че му се сърдят. Като същи Зола в аферата самоковски драйфус пише отворено писмо.Неговото J`Accuse e по-прозаично и се казва „Вече нямате човек в Ъпсурт". Кефи ме, как не брои Бат Венци за нищо. Стига музикално люспене, не останаха хора! На изпроводяк нанася съкрушителен шут на ДБ право в Истанблуската конвенция. Много боли така в слабините. Но демократите са интелигентни хора, все нещо ще измислят. Баш като в ония виц с изневерилия съпруг. Както вика Хазарта в едно по-старо интервю: царе сме на оправданията. Няма предвид себе си, разбира се.

Големи рап-баталии, голямо чудо. В същото време Манолова и Криско са си супер. Нямат нито етични, нито идейни, нито финансови противоречия. Лявото уважава повече рапърите си.

Сряда. Знаете ли какво е "Факла на свободата"? Това е американска награда. Коренът й е „фак". Премиерът е първият чуждестранен лидер, който я понесе. Няма страшно да запали нещо с нея, той е пожарникар.

Но ние вече имаме и друга факла на свободата. Или може би правилно е да се каже фукла. Манолова се оказва, че е против статуквото и наперено оглавява протеста срещу Гешев. Не знам като кмет как мисли да противодйества. Може би ще му забрани да минава по Графа. Какъв интересен обрат, а?! В същото време Фандъкова получава подкрепа от поувехнали актьори, дето се съмнявам знаят ли в какво точно играят. Иди разбирай сега, публико, мислят ли го това тия хора или пак просто работа.

Като казахме поувехнали - Камен ще работи в телевизията на Слави. Хората си искат и Тончо, но той, както знаем, все още играе в кметската надпревара.Освен това хората искат и нови телевизори, та лайкват като гламави фалшива страница на 7/8. Какво ще ги правите тия телевизор бе, хора? Колкото и да са нови, то вътре в тях пак старото.

Четвъртък. Довечера е Хелоуин, но далеч по-интересно е да гледаш как маските падат. Това е по-плашещо. Организирано е някакво културно соаре, на което хора на изкуството да се изкажат как без властта са загубени. Странно, и след изказванията си, пак бая загубени ми изглеждат. Така е в света на изкуствто: за да има меце-на-ти, първо трябва да има меце-дай-ми.

Междувременно на Лили Иванова й се дава пожизнена пенсия. Аз по-нетактично политическо решение не бях виждал. Ама как така ще я обиждате, като й говорите за пенсия, бе?! Тя няма възраст.

Вие разбрахте ли, че пак ще участваме на Евровизия? Липсваше ни тази емоция, сякаш иначе малко недооценени се чувстваме. Не знам на кой меценат трябва да благодарим за това. Посочете ми го и отивам веднага.

Петък. Ден на Народните будители. Това са всички, които стряскат народа със или без подкрепата на фонд "Култура" на общината. Между другото и аз смятам, че без тоя фонд сме загубили, дори вече викам „г-жо Фондъкова". Текат оправдания кой какво искал да каже на соарето вчера, че фонът излезе с пъти по-предателски от тоя в Самоков. Не съм прав така да говоря. Нашата култура е отвъд фоновете. Самата тя е един великолепен фон. Нали не пропускам едно „д" накрая?

Гришо също е буден тоя път и бие на тенис; пропуска се златен миг да каже той кого подкрепя него какво го крепи. Желаем му крепко здраве и му стискаме палци за дял от наградния фон(д).

На международния фронт Грета Тунберг търси спешно с какво да стигне до Испания от Америка. Не се съмнявам, че ще се намери меценат и за тая постановка.

Събота. Втори ден за размисъл. След дъжд качулка, разбира се. Но времето е така или иначе дъждовно. А какви гъби само се въдят в такива условия, вие ми кажете.Ако тръгнете за тях, все пак едно на ум какви ще наберете. Някои, казват, имали много особен ефект. Разбира се, докато едни се лутат за гъби, други вече хванаха гъбички и тепърва ще ги лекуват, ама да внимават друг път къде се пъхат.
Гришо губи, въпреки гласовете ни от чужбина. Язък за подкрепата.

Макрон казва, че предпочитал африканци пред наши бандити. Това е престъпен расизъм. J`Accuse, мосю. Съпругата ви, апропо, пожизнена пенсия има ли вече?

Но да си се върнем на нашата игра.

Интересно нещо е изборната рулетка. Дано да не излезе руска. Иначе, че ще излезе руса, това е повече от ясно. Понеже умните свършиха преждевременно. На всеки по-неопитен се случва, споко.

Край на залозите. Да видим сега кой как ще се врътне.

Станете почитател на Класа