Популизъм на квадрат

Може да звучи невероятно, но е факт. В деня, в който президентът Георги Първанов връчи мандата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да започне процедура по съставяне на кабинет, правителството в оставка си организира един дълъг и сериозен работен ден.
На своето заседание вчера МС промени устройствения правилник на социалното ведомство, създаде ново държавно дружество, което ще се грижи за пристанищата, прие годишния доклад и програмата за изпълнение на Стратегията за децентрализация през 2008 г., одобри издаването на шест разрешения за търсене на подземни богатства... Дори одобри проект за промяна на Закона за пощенските услуги, с който на практика се погрижи новият парламент да има работа още от първия си ден.
Ще каже човек, че това правителство тепърва започва своя мандат. Или вероятно намекът може да се разбира и така: оставаме до последно на поста си в името на общественото благо.
Широката публика обаче със сигурност няма да се впечатли. По-вероятно е да има в повече от обичайното снизходителни усмивки. Защото тази активност и подчертан ентусиазъм в 12 без 5 са чисто и просто популизъм на квадрат.

Станете почитател на Класа