Гробищен свят

Човек и добре да живее, все някога попада в един още по-добър свят.

Според седмичната преса някои – и приживе!

„Шефката на гробищата в скандал „Секс и пари” – съобщава ни за една такава щастливка „СТАНДАРТ”. Директорка на гробища (има и такава длъжност) според подписалият разобличението „Екип на „Стандарт” била „замесена в грандиозен сексуално-корупционен скандал, какъвто не са виждали ни живи, ни умрели”. Как? Ами – „помагала на семейния бизнес на С. В. с покойници, а в замяна от години си допълвала държавната заплата със солидни хонорари от частната им фирма”.

Ведно, както би рекъл поетът, са помагали и живи, и умрели, та госпожата да се хвали „с нов силиконов бюст, часовник „Картие”, ново „Ауди”…

Блага работа ще излезе тая, траурната, която очевидно съвсем погрешно смятаме за тъжна и печална!

А как стоят нещата с все още живите? За тях си има ТЕЛК-ове да се погрижат. Според „24 ЧАСА” „Психиатри си поделили Пловдив и Родопската яка, пишели масово диагнози”. Психичното заболяване не е липсващ крак, та да се забелязва отдалеч и с просто око – докторите от ТЕЛК не можели да оспорват диагнозата на специалистите и в резултат сума ти народ взел да получава пожизнена пенсия за лудост. Статистически погледнато, „излиза, че в Пловдив и областта има най-много луди в Европа”!

Гражданите и гостите на града обаче могат спокойно да ходят по улиците – тия луди не хапят. Нали ако стане сакатлък, пенсийката си отива!

От „ТРУД” пък научаваме за любопитен експеримент: „Народ се цепи от идиот на сцена!”. Гостуващата група Дубиоза колектив наистина разцепила залата – по някое време вокалистът разделил залата на лява и дясна половина и попитал лявата какво мисли за дясната. „Отговорът е „У-у-у-у” и палци надолу”. Дясната половина обаче мислела същото за лявата. И докато публиката се забавлявала да се освирква взаимно, певецът продължил: „Разбрахте ли какво стана току-що? Видяхме, че всяко копеле като мен може случайно да се озове на сцена, да говори пред вас и не просто да ви раздели, но и да ви накара да се мразите. Помислете за това!”

Абсолютно е прав – в следващ брой изданието заклеймява несимпатичен на издателите политик: „Радан Кънев днес предава България в Брюксел”…

Е, докато помислите и върху това, може да се поразсеете с едно любопитно изявление, цитирано от „24 ЧАСА”: „Цацаров пред депутатите: 7 % от служителите на КПКОНПИ борят корупцията, нужни са повече”.

Седем процента от близо петстотинте антикорумпиоти – ами че това са някакви си тридесетина наивници, които опитват да си заслужат заплатата! Останалите? Останалите, предполага се, чакат да се освободи консулско място някъде по света.

Ако и това не ви е поразвеселило, нека продължим с още по-забавната страница на всекидневника и новия български принос в перверзиите – „Извратеняк оправдан за порно с агне и дете”. За да не се възмутят защитниците на правата на животните, трябва да отбележим, че на агнето не е правено нищо лошо, напротив – то правело „орална любов на дете на 4 години”.

Съдът оправдал маниака – очевидно си е намерил добър адвокат.

След тоя бегъл преглед на печата не ви ли се прииска ако не да попаднете в парка на красивата директорка със силиконов бюст, поне да се обадите на пловдивските психиатри?

 

Румен Белчев

Станете почитател на Класа