Защо увиха политиците точно с торбички „Била”? + Най-доброто от Фейсбук

Аз също съм дебел, но, Краси, не може така...

 

„Радваме се, че промотирате марката и логото на компанията” – така отговорили от австрийската компания „Била” на писмото на актьора и продуцент Игор Марковски, който им изпратил образци от безбройните вече колажи на Каракачанов и др. политици с торбички с марката.

В Австрия не разбират вълната от колажи с торбичка „Била” и сигурно вече са поръчали на пиар експерти да проучат въпроса вреди ли им това или е полезно за тях, и как да излязат от тази ситуация. А те не могат да излязат. Торбичката, сложена в ръцете на Каракачанов, после и на други политици, е символ на парвенющина. Фейсбук-творчеството така показва на Каракачанов и политиците, че са парвенюта и въобще не са държавници.

Затова е тази лавина от колажи. Натрупало се е отвращение, което избива в странни форми в социалните мрежи.

 

Колаж: Борис Мутафчиев
 
Всичко започва от един репортаж по телевизията, на който се вижда, че министърът Каракачанов като част от делегация слиза по стълбичката на самолета с куфар. На други снимки се вижда да поздравява почетна рота обут с дънки и карирано сако и т. н. Комедийно изглежда българският военен министър, откъдето и да го погледнеш.
 
 

И един любител на фейсбук-колажи – Кирил Симеонов – пусна духа от бутилката. Той пръв сложи на снимката от самолета в ръката на Каракачанов вместо куфар торбичка „Била”. Да подчертае парвенющината. Какъв си министър и делегация, като слизаш с куфар ръчен багаж. Ти представляваш държавата, не си отишъл да носиш на жена си армагани от чужбина и лакомства от тамошен магазин.

Каракачанов се появи при Цветанка Ризова в Би Ти Ви да каже, че не пазарувал в „Била“… Абсурдно изявление, което издава нивото и пълната неадекватност на министъра. Дори помоли „интернет да не му слага“ торбички…

 

Източник: Фейсбук
 

На още една съвсем скорошна снимка Каракачанов е по риза и панталон цвят каки, за военна униформа. Само че не сред пустинята, а на официален прием в Египет, до министър председателя Борисов и египетски министър, които са с костюми. Ризата и панталонът на Каракачанов прилепнали, ужасно подчертават обемните му форми.

Това вече отприщи вълната от колажи с торбички „Била”. Някои се опитаха да извъртят проблема, че не можело да се подиграваш на човек, че е дебел. Но, не. Подигравките са за друго и то е очевидно (виж по-долу коментар по въпроса).

 

 

 

Политкоректният Фейсбук тук-там изтри събраните фотоалбуми с колекция от снимки на Каракачанов и политици. Затова пускаме подбрана част от колажите. Все още не могат да ни спрат да ги изтрием. Но, кой знае, може да дойде и такъв ден, да трият не само в социалните мрежи, ами и по сайтове.

Аз също съм дебел, но, Краси, не може така…

 

 

Теодор Славев

 

Oх, не ми се занимаваше да го обяснявам точно сега, но очевидно се налага.
Нямам нищо против Каракачанов, защото е дебел. Аз съм дебел. Дори обичам дебелите хора, защото, според мен, са по-добри. Най-противното нещо е да гледам слаб човек да яде пица. Виждали сте го, нали? Ядат пица, слагат майонеза и са слаби…

 

Колаж: Иван Червенков

 

Ям хляб, не мога без хляб, обичам всякакво тесто и баници.
Аз не съм министър, но се солидаризирам с дебелите хора. Обичам ги, обичам и себе си.
Обаче. Тук става въпрос за държавност, за елементарно усещане за протокол и контекстуалност.
Ама това е министерство, бе. Там има хора, в пресцентъра, на които средната заплата, чисто, им е 1500 лв., а на всеки три месеца вземат допълнително материално стимулиране още толкова. Как пък никой не му каза, че не може да изглежда така. Това му било облеклото за военни обучения, било топло, да не се изпотявал. OMG…

Не можеш да се обличаш така. Още по-безумно е да отидеш при Цветанка Ризова и да кажеш на хората да спрат с торбичките. Не можеш.

Аз не го правя за пари. Хейтя нацитата безплатно и ще продължа така до живот. Не е лично, ценностно ми е отношението към тези откачалки.
Но, Краси, брат, не може така – наистина не може.
(от фейсбук-страницата на автора)

 

Колаж: Валдес Радев

Защо марката „Била” пасва на темата?

Веригата супермаркети „BILLA” е компания, която е основана в Австрия от Карл Влачек през 1953 г. Името „BILLA” е съкращение от „Billiger Laden” – евтин магазин. Само че в български условия не изглежда толкова евтин.

В момента „Била” има 1069 магазина в Австрия. Извън Австрия отваря първи магазин в Бърно (Чехия) октомври 1991. В България „влиза“ през 2000 г. в София.

И има вериги само в пет страни извън Австрия:
Чехия – 214 магазина
Русия – 151магазина (предимно Москва)
Словакия – 140 магазина
България – 128
Украйна – 29

Източник: Фейсбук
 
 
 

Карл Влачек е починал през 2015 г. на 98 години. В класациите на най-богатите в Австрия е бил под № 5 с 4,1 милиарда евро.

Източноевропейският профил на компанията някак пасва с парвенющината в Източна Европа и специално в България. Макар че колажите се разрастват и вече са включени и други марки като „Лидъл“, „Кауфланд“, „Метро“ и др….

 

Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Колаж: Валдес Радев
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук
Източник: Фейсбук

 

 
 

Станете почитател на Класа