Превърнахте ни в клошарите на Европа

Гледаме си преди дни телевизия и с огромно възхищение от външно ни представят един невръстеняк на име Георг, по-модерно му George, който с комсомолски плам, с огромнен патос и вдъхновение хули президента на България! Джордж е на не повече от 27 – 29 години, очевидно и той, като предния президент на ГЕРБ е инсталиран на този висок пост, очевидно и той е поставен там, благодарение на високите си вътрешнопартийни постижения – шеф на младежкото ГЕРБ. Демек, ние обикновенните чиляци трябва да разбираме, че Джордж е комсомолския секретар на ГЕРБ-югенд.

Та излиза този младеж и плямпа, хули, словоблудства по адрес на президента, а журналистката лекичко се подхилква и забавно го оставя да нагази в калта на сложната политическа игра. Та този довчерашен абитуриент, зализан, като селски ерген, се изтипосал с абитуриентския си костюм и без да си дава сметка, че докато президентът Радев е бранил родното небе, на него са му бърсали сополите в детската ясла, атакува президента с яростен плам и заучени фрази.

За безмислиците които бръщолеви няма смисъл да говорим, защото всички бяха едни зазубрени, заучени фрази, сведени от по-високите етажи на партийната централа. Откъде да знае този сополанко, че само ден след неговото представяне ГЕРБ ще направи рязък завой в поведението си спрямо президента, разбирайки, че този сблъсък, започнат от тях, само ще навреди на партията им. Между впрочеем в типичен американски стил, от ГЕРБ упорито се опитват да внушат, че президентът Радев е подел война срещу тях, а те видите ли безсилни от яростните атаки на Радев само се отбраняват! Такава грозна, опашата и манипулативна лъжа няма, как да мине за пред българския народ. Тези номера, научени от американците, могат да бъдат пробутвани за пред тяхната аудитория, но не и за пред нашата – българската! Войната срещу президента Радев бе подета от ГЕРБ и лично от премиер – министъра на България, Бойко Методиев Борисов, уплашени от огромната подкрепа на целия български народ към Радев. Защо ГЕРБ не се опитаха да ни пробутат отново онзи техния, несъстоялият се президент, онази карикатура на самия себе си, онзи жалък смешник? Отговорът е много ясен: просто и Митю-Пищова и Петното щяха да го отвеят на избортите и то с огромна преднина. Ясно се видя от всички, че не е достатъчно да „сложиш“ (поставиш) някого на президентския стол „ и едно магаре да бях сложил и него щяха да го изберат за депутат“(Б.М.Б.).

Но да оставим партийните Тартюфи и да се върнем на външно, да обърнем внимание на хората, които произвежда това министерство. Те достатъчно стойностни ли са, бранят ли българският национален интерес или просто обслужват чужди? Слугинаж ли са или са достойни пазители на българското? Какво усещане оставя в обикновенния българин това раболепие и слугинаж на външните ни министри? „Къде е изкуството на политиката, след като каквото си пожелае Запада и САЩ, ние изпълняваме с богоугодно слагачество“ - думите са на Проф. Пантев.

Един ярък екземпляр на външно е Соломон, дребничък, невзрачен, но пък военолюбив и агресивен. Той дори се самопредложи за шеф на НАТО, но тази смехотворна ситуация бледнее пред огромният му грях пред цяла България, а именно вкарването ни във втрората война срещу Ирак. Никой в България няма да забрави думите на този дреб...ък „ Влизаме във войната срещу Ирак за да можем да си върнем финансовия дълг от тази страна и много наши строителни фирми да участват във възстановяването на следвоенен Ирак“. Както добре всички разбираме, нито едното, нито другото се случиха, просто едно безмислено и дори вредно действие от наша страна, което целеше да се докараме пред САЩ. Целта на Соломон бе да ни вкара в НАТО, от което обаче не е ясно какви ползи произтекоха за България, освен че си нарязахме голяма част от въоръжението и отслабихме армията като цяло.

Но за да разберем по-точно и ясно какви „добрини“ е вършил този ......, е добре да се запознаем с книгата на Проф. Слатински „ ИРАК - така съветвах президента“, където ще ни стане по-ясно, как този Стивън Хокинг на българската външна политика, през главата на тогавашния премиер-министър и президент всячески е лобирал и натискал за влизането ни в тази безполезна и безмислена за нас война.

Както добре си спомнят някои, редица американски сенатори тогава в трескаво търсене на съюзници срещу Садам се възмущаваха и шегувахо по между си: Ние с кого отиваме на война, с България и Румъния ли? Разбира се, това е достатъчно показателно за това каква роля са ни отредили нашите нови съюзници и покровители, но от политическата клика в България едва ли се забелязва това. На нея въобще не и пука, за нея е важно да е, както се казва, в „джаза“, без оглед на националн интереси, достойнство и самоуважение.

Хубавото Наде! Друг екземпляр на външно, друга празнодумна слово.........ица на българската външна политика. Спомняте ли си, че и тя бе външен министър на България? А спомняте ли си как тя бе неоткриваема в качеството си на посланник по време на опита за преврат срещу Ердоган в Турция? Колко много наши сънародници са се обръщали със зов за помощ към мисията ни в Турция и къде е била Надето няколко дни през времето на опита за преврат?!?! Да не я съдим много, тя толкова си може, това е научила като външен министър и тези умения прилага на по-късен етап като посланник в Турция. Важно е службицата да върви, пък на другото майната му! Както Соломон се бе произнесъл за православието, но пък едва ли нашият народ ще му прости някога за тези пошли думи.

Да я оставим обаче тази, че нито е толкова хубава, нито е толкова млада, както преди. Човек ще рече, че си мени имената, както българската външна политика – днес сме пръв съюзник на СССР, а утре сме най-ревностни приятели на САЩ. Позорище, откъдето и да го погледне човек, но пък кой ни пита нас – обикновенните хора, користните и лични цели на произведените във външно са важни тук.

Какво да каже обикновенният българин за днешния ни външен министър, прекият началник на комсомолският секретар Георг? Много говори тази намахана дама, но накрая нищо не е излязло от устата и, до сущ, като прекия си подчинен джорджо. Предният ни външен пък стана слуга към ООН, защото слугинажа-слугинството ни е в кръвчицата. Така мисли обикновенният българин. За вярна и покорна служба, нова награда, службица, която да е по мярка на такива изпълнители на заповеди.

В този момент руската тема, руската хибридна атака ни е любима дъвка, както и лошият президент. Този, президентът, говори само лоши ...................истини и само ни злепоставя, пред нас самите. Лошите руснаци пък се опитват да ни тровят, както през 18-и и 19-и век. Както на бившият – инсталираният от ГЕРБ президент все сънуваше, бълнуваше и му се превиждаха руснаци, така и във външно много им пречат тези пусти руснаци, а и почти също толкова лошавият президент Радев. Да се чуди човек, тези хора слабоумни ли са или просто толкова си могат? Комплекс от Русия България няма и няма нужда да си изгражда, личните комплекси да си ги задържат за лично ползване, а не да се преекспонират в междудържавните ни взаимоотношения! Исторически комплекс от Русия имат редица държави, като: Германия; Швеция; Полша; Турция; Франция и дори Великобритания(Англия), но защо ни е и на нас да ни се натрапва такъв, просто ние нямаме нужда от исторически комплекс от Русия! Ние сме длъжни да изграждаме мостове на сътрудничество с Русия, вместо да се превръщаме в инструмент за въздействие срещу нея! Това обаче са дългосрочни стратегии, които не са в интерес на сегашното политическо статукво и говорене.

Външно обаче, както и цялата ни политическа клика, допусна страната ни да се превърне в инструмент на чужди разузнавания в борбата срещу Русия! Вместо да се опитваме да създаваме мостове на сътрудничество, мир и взаимно уважение, външно допуска да сме маша в чуждите мръсни политически и шпионски игри. Даже нещо повече, то е катализатор и главен играч в тази позорна игра на големите държави. Ние сами „угоднически“ се поставяме в услуга на големите западни разузнавания. На тях им трябва един случай, като този със „СКРИПАЛ“, като този с „ЛИТВИНЕНКО“ за да се изостри политическата риторика, за да се повдигне напрежението между тези страни, за да се оправдаят огромните разходи за отбрана, а нашето участие е никому изгодно и то основно за нас самите. Защо допускаме това само можем да гадаем, но едно е сигурно, ние не сме напълно невинни! Случаят „ГЕБРЕВ“, генериран от нас самите в услуга основно на други – чужди. На кого продават оръжие фирмите на Гебрев? Май се говори, че се продава в Украйна на добра цена. Изненада ли е това, че руснаците проявяват интерес към този чичко? Защо им е обаче да го тровят, като могат с два шамара да го препарират, като хербарий?! Сигурно търсят ефекта, който имаха във Великобритания, а може и да е изкуствено създаден и генериран от нас самите в услуга отново на по-големите братски разузнавания. За да ни потупат братски по рамота, за да получим отново усмивка пред строя.

Едно е сигурно, външната политика, дипломацията и шпионажът вървят ръка за ръка и когато някакви невръстеняци, някакви напълно неподготвени и прекалено млади моми и момци защитават доброто име и престижа на външната ни дипломация и политика, а също и бранят вътрешнополитическото статукво, резултатите ще бъдат тези, каквито са днес – смехотворни и жалки! Политическа клика, която е тотално откъсната от реалноста в България, един премиер-министър, който си е създал някаква холограмна действителност и паралелна реалност, човек, който буквално се е самозабравил и с байганьовски ентусиазъм обяснява колко добре си живеем ние тук във България!

Един президент с няколко точни изречения поставя цялото ни правителство в истеричен ужас, поставя го в ЦУГ-ЦВАНГ и дори в състояние на мат. То обаче в предсмъртна агония започва да се гърчи и да отговаря с някакви смехотворни твърдения, че всичко в страната е ОК!

За обикновенния българин, на когото не е останало нищо друго освен гордоста, достойнството и мъжката чест, очаква от външният ни министър поне веднъж да покаже балкански манталитет, балкански нрави, балкански инатлък ако щете. Защото, колкото и бойковистите да ни обясняват, че икономиката е в цветущо здраве, народът е по-богат от всякога, истината е очевидна за всички. Корупцията е просмукала високите етажи на властта, тя се счита за незаменима и богоизбрана(всички знаем как правят избори бойковистите в България), бедността е плъзнала във всяко българско семейство, недоимъкът и нищетата са навсякъде и са резултат от управлението на тези нехранимайковци. И когато в телевизионните студия започнат да се появяват некви абитуриенти, некви крадли, некви мерзавци, това на българина му идва в повече.

Та да вземе Бойко да го даде този генералски сблъсък на българския народ, че да се увери колко много го „обича“ българина, та да си види резултатите от 10-годишното управление, че да се сложи край един път завинаги на този т.нар. генерал и цялата му полумафиотска структура! Едно самоуважение му е останало на българина, едната мъжка чест и достойнство и когато и външната ни политика е като разпасана блудница, готова на всичко за няколко сребърника, тогава това е краят на тази държава. За пример могат да се огледат около нас, нашите съседи не веднъж са се противопоставяли на големите и не веднъж са упорствали за да защитят своите интереси. Ние, като държава, успяваме ли да защитим националните си интереси и в интерес ли е за нас безмисленото противопоставяне срещу Русия? Когато в бокса играеш „бой със сянка“, трябва да знаеш, че рано или късно ще се качиш на ринга и боят ще се превърне в реалност! За сега ние като държава имитираме „бой със сянка“, търсим си удобния враг в лицето на Русия, но когато стане напечено, наблюдавайте внимателно всички онези военолюбци от външно и от Атлантическият клуб как ще подвият опашки, как ще се изнижат на някъде.

Та по тези две теми: за единствения достоен президент и темата Русия, за целият си 10-годишен престой във власта Бойко се проваля, както се провали с икономиката, инвестициите, здравеопазването, образованието, социалните политики, а станахме отличници по закупуване на все още непроизведени изтребители! А само как ги закупихме а? Какви политически алабализми, какви каламбурии, какво чудо беше отново да се докараме пред САЩ. А тези тръгнали да ми говорят за корупция, че да бяхте погледнали как се проведе българският изтребителен конкурс. Тогава да видите корупция и интригантщина на най-низко човешко ниво. И ни посочват кой в България е корумпиран и кой не?! Това ли Ви е дипломацията скъпи и прескъпи американски приятели, това ли са ви политиките срещу корупцията в България?

Да припомним думите на Борисов пред американския бизнес и видни американски политици и дипломати в тузарски софийски хотел от преди няколко години: „Хайде сега да Ви видим и вас с вашите инвестиции! Заради Вас си прекъснахме трите най-важни енергийни проекта с Русия“. Онези, нашите съюзници, зяпали, като гръмнати, но думите просто са се изтъркулили от устата на нашия и останаха запечатани в историята за поколенията. Това показва „любезният дипломатически натиск“ , който диктува на нашите политически пионки, това показва върхът на човешката низост и падение.

Случаят с президента Радев е също толкова грозен и също толкова позорен за управляващите! То не беше баща му, то не беше синът му, то не беше жана му, то чудо голямо за озлобената дясна тълпа! Ще рече човек, че на техния палячо, който инсталираха за президент, жена му някога е заставала до него като първа дама! Такива позорни активни мероприятия, в които дори и ГЕШ........РАТА, достойна наследница на ЦА.........УРАТА се включи, показва само едно – Човешката низост и падение в българския политически живот са направо безгранични и наистина позорни! А президентът Радев ги превъзхожда многократно, буквално с няколко изречения ги прави за смях, но те искат всичко , те искат безгранична власт и всеки да им се подчинява, всички власти под една шапка - тяхната!

От такава грозна обстановка на българския народ не му остава нищо друго освен да е отвратен, погнусен и да очаква следващия избор с надежда за някаква промяна.

Ако си припомним първият му мандат, отиде си след протести срещу високите цени на електроенергията за битови нужди и невъзможността на обикновенните хора да се справят с безбожно високите цени на ток, които получаваха! Днес сме една държава, която събира боклука на цяла Европа, дишаме най-мръсния въздух и запасите ни от вода за питейни нужди са катастрофални! В това обаче Бойко не вижда проблеми, той си живурка в собствената вулгарност и приема всички останали, които крещят, че „Царят е гол“ за неуважителни към неговата егоцентрична и суетна особа. Какво да кажем за негово Сиятелство, народа ни е изтощен от неговата глупост и наглост, от неговата самодоволност и просташко високомерие.

Започнахме с външно, но то е пряко подчинено на негово Величество и следователно всички решения и негови действия са пряко подчинени на Бойко, а той носи пряка политическа отговорност за това. Същото се отнася и за останалите министерства и за пълния хаос, който цари в цялата държава.

Това, че днес угоднически учим на демокрация и Грузия и Украйна и ................................представете си Беларус е поредният услужлив, угоднически акт, за който нашият презокеански началник ни е удостоил с тази важна слугинска мисия. Която мисия обаче ние с огромна радост сме приели, приемаме да се конфронтираме за пореден път безмислено с една велика сила, заради друга велика сила. Че то по времето на комунизма е нямало такъв слугинаж, тогава не сме били толкова жалки в своите действия. За лобистките закони, които бойковистите приемат, няма да си спомняме, те са безчетни, за лобизма към корпоративните интереси няма смисъл да говорим, това е направо страшно за здравето на човек, за дебелашките шеги на негово Сиятелство ще се говори и след векове, а за направо налудничавите решения, които дават неговите пажове в НС, ще се възмущават и смеят. Смешно било туй дето говорят комунягите! Смешно, но е вярно другарю Борисов и цялата Ви плеяда от партийни тартюфи. Превърнахте ни в клошарите на Европа, а скандалите в държавата се развиват лавинообразно, като се застъпват един през друг.

Стига ти толкова бойче, върви си с мир, докато още можеш! Първо обаче дай го този бой последен – генералски за президентският пост, че да се свършва с теб един път завинаги и с твоята полумафиотска организация, пуснала пипалата си и сграбчила цялата държава във своята мъртва хватка. И не ни излизай с таз песен любовна, че си нямал интерес към този пост, твоята лакомия е безгранична и това е очевидно за всички в България. Така, както ти унижи поставеният от теб за президент, така и той хитричко те подхлъзна на вашата елитарна среща на партийни тартюфи. Рано или късно ти Бойко ще трябва да се изправиш срещу Радев и всичките ти тартюфи по партийна линия и смехотворните усилия дори на „Пекинската патица“ и „Хибридната патица“, а също и онази хиенеста група от евроатлантици няма да успеят да ти изчистят порутеният авторитет.

 

Александър Йорданов

 

Станете почитател на Класа