Манджа с грозде

Кое ни е наред, та и пролетта – слънце грее, сняг вали, котки се прескачат сред кокичетата, хормоните бушуват, разбираемо е – и „24 ЧАСА“ решава да ни представи опасностите на тоя сезон – „Рафаело умира едва на 37 години от „любовни ексцесии“!

Който не беше чувал за Рафаело, вече чу, а ако си направи труда да прочете посветената му страница, ще научи, че музата на ренесансовия художник била куртизанка или фурнаджийка, а също и нещо неизвестно досега на изкуствоведите – че в Сикстинската капела има негови „цикли от фрески, които и до днес се смятат за ненадминати в този вид изкуство“…

Досега векове наред хората страдаха от заблудата, че в Сикстинската капела фрески на Рафаело няма – изкуствоведите да вземат да си скъсат дипломите!

„ТРУД“ не е успял да се добере до такова откритие, затова залага на сигурно – на уводно място, до главата на вестника се мъдри красивото подгърбие на красавица, облечено само в символични канапчета, приканващо ни да се изръсим със седем хиляди долара за секс круиз в Гърция.

Пролетната умора е налегнала и основната опозиционна сила – в понеделник „24 ЧАСА“ ни уведомява за членския състав на червената партия: „Най-накрая ясно: БСП има близо 84 хиляди членове“. Толкова били отчетени на пленум в деня преди излизането на броя.

Отчетът си е отчет, но точността на информацията е над всичко – в сряда председателят на комисията за избор на лидер на БСП г-н Войнов уточнява: „43 000 бяха до оня ден членовете на БСП, чакаме още…“

Важното е да има членове – пък точното число ще се разбере, когато му дойде времето!

Не всички обаче имат това търпение – да чакат да им дойде времето. „Божинов впечатли цяла Италия“ – съобщава постижението на нашата футболна гордост „ТРУД“. Как? Елементарно – „Нападателят с рекорд за „Пескара“ – червен картон без да играе“!

Тук вината трябва да се търси у Стоичков – покрай него съдиите научиха някоя и друга българска дума, та когато сега последователят му напопържал съдията откъм скамейката, той взел, че го разбрал и го изгонил!

И докато сме на футболна вълна, ето и последната новина от спортната страничка на „ТЕЛЕГРАФ“ – „Сексбомба смени футболист с вибратори“!

Отсега нататък изразите на спортните коментатори „Извършена бе принудителна смяна…“, „Той достойно замени излезлият на полувремето…“, „И веднага се включи в играта…“, „Влезлият на мястото на…“ ще придобият малко по-друг смисъл… Но няма лошо – така ще се поддържа интересът към иначе скучноватото ни първенство!

А тайната на коварния вирус, който ни тормози вече месеци наред, разкрива празничното издание на всекидневника – „Коронавирусът дошъл от Космоса“!

С падащ метеорит, естествено – те обикновено са пълни с всякакви вируси, които оцеляват на няколкото хиляди градуса при навлизането в атмосферата. Рекъл го е британски учен – значи може да му се вярва!

А за невярващите в науката – отец Гелеменов пояснява, че „Гробът е квантов портал между измеренията“ и ни препоръчва по Задушница да гледаме внимателно в шишето – „мнозина след взиране в бутилката виждат починалите си роднини“.

Някои виждат и бели мишки по стените, но това е обект на друг клон на медицината.

Кое ни е наред, та и партиите, футболът, науката, религията – направо си живеем в манджа с грозде!

 

Румен Белчев

Станете почитател на Класа