Иван Костов липсва на снимката

Иван Костов ужасно липсва. В един протест, в един бунт, в една политика.  Липсва и в една снимка, вероятно защото в нея за него място няма - снимката на самоубийството. Това е кадърът, в който ученикът Радан Кънев забива нож право в гърдите на учителя, докато се прегръща топло с врага. С Арман Бабикян. 

 

 

Радетелят за европейска България, за България на истината, за България на свободните медии се снима самоубийствено рамо до рамо с автора на фалшивите новини, носителя на байганьовската ирония, с флагмана на всичко, което политиката не бива да представлява. В едно от емблематичните си есета философът Ерих Фром пише "Самоубийството е последната надежда, ако всички останали опити за снемане бремето на самотата се окажат безуспешни".

Толкова самотен ли остана предводителят на и без това смачканото дясно, че трябваше да търси компанията на онзи, който рови изпод чаршафите с фенерче по-силно от това на Веска Томова? Толкова безнадеждно дълбока ли се оказа бездната на изгубените някогашни надежди, че истината в новините и политиката ще пребори опорките и ченгесарските манипулации, че да се стигне до там Радан Кънев за няма и една година време да забрави случая "Борислав Игнатов" и цялата гнус, която се изсипа върху неговия съратник, да изтлее изпод един протест с искане уж за възмездие срещу мутрите? Въпросът май опира до "Да имаш или да бъдеш". И Кънев очевидно избира първото. 

И питам г-н евродепутата, това лице ли ще представи пред Брюксел, когато през септември Европейският парламент ще го изслуша за "Българското лято"? Арман Бабикян ли ще промотира Радан Кънев като символ на промяната, или трябваше младото лице на протеста, неопетнено и неомазано от менте-дописките да бъде представено на глупавите еврочиновници, за да схванат те защо още ни трябва мониторинг и помощ за установяване на демокрация? Това ли е виждането на блудния Костов "син" за промяната - да се пръкне от жълтата страница на интернета разказващият измислени истории и да се превърне в предводител на протеста и новото време? С подпухнало лице в сутрешния блок, а вечер пеещ "Вдигни очи"? 

Снимката на Радан Кънев с Бабикян е най-позорното събитие за истинската десница за последното десетилетие. Едва второ в класацията вече се нарежда споразумението между него и Христо Иванов да влязат в коалиция с Бойко Борисов през 2014 г. Иван Костов нямаше да влезе нито в коалицията, нито в кадъра. И Радан Кънев знае много добре защо се самоуби - нека си каже, така и така никога няма да надскочи учителя. Иван Костов липсва на снимката. Слава, Богу. 

Станете почитател на Класа