Войната на Нинова с голяма част от партията се обръща срещу нея

В последно време председателката на БСП Корнелия Нинова получи няколко фатални удара, които показват, че войната, която тя води срещу голяма част от партията, се обръща срещу нея.

Първо, Нинова не успя да прокара интересите си в Младежкото обединение на БСП, което категорично показа, че ще бъде независимо и необвързано със сенчести интереси. После Нинова се стресна от успехите на БСП-София, която продължава да отбелязва сериозни резултати под ръководството на Калоян Паргов. За да попречи на БСП-София да продължи да жъне успехи и да се затвърждава като най-ключова структура на партията в страната, а в нейното съзнание съответно и като заплаха за властта й, Нинова стимулираше масираната компроматна и жълта война срещу Паргов, опитвайки се да издигне срещу него Георги Свиленски или Христо Проданов. Но и в това си начинание тя не успя!

Най-сетне ниновизмът получи жесток удар и по линия на Обединението на жените социалистки. Нинова очакваше да постави на мястото на Катя Николова като ръководител на червените дами своята кандидатка Таня Найденова. Председателката впрегна целият си отработен арсенал от позволени и непозволени средства, но операция завърши с погром - кандидатката й бе последна на изборите, отпадайки след първи тур! А както знаем - Vox populi, vox Dei! Вместо човекът на Нинова, на балотаж за лидери на социалистките се изправиха една срещу друга Дора Янкова и Александра Берданкова - и двете доста далеч от линията на ниновисткия десен опортюонизъм. В крайна сметка за председателка бе избрана доказалата се в много политически борби Дора Янкова. Между другото, по наша информация, след като закъсняла за конференцията и видяла, че нейната кандидатура след първи тур е останала последна, Нинова се е опитала лицемерно да се качи на последния печелив швлак, но неуспешно.

На конференцията председателката Нинова е изнесла реч, която по информация на присъстващите е била посветена на омаскаряването на кажи-речи половината партия. За учудване на голяма част от присъстващите, Нинова е почнала да развива твърденията си, че срещу нея има заговор, че някои хора,които искали коалиция с ГЕРБ, се опитват всячески да я провалят на избора за председател на партията. Явно нервите на председателката вече не издържат и в главата и витаят страхове, конспирации, заплахи от провали.

Особен контраст с агресивната реч на Нинова прави изказването на председателя на БСП-София Калоян Паргов, който присъства на конференцията като гост. Паргов благодари на дамите, както за подкрепата, така и за градивните критики и изнесе една уважителна реч, фокусирайки се на успехите, постигнати заедно с ОЖС:

"През последните 4 години работиха много за различни каузи, организираха семинари, съвместно и с жените-социалистки от Монтана и Смолян. Имаха активна позиция и бяха сред най-големите ми критици, отбеляза той. - Зная колко ценна е искреността им. Заедно ще продължим да печелим битки и занапред. Тук искам да благодаря и на основателя и досегашен несменяем председател на Обединението на жените-социалистки Катя Николова, която по своя воля реши да не участва в състезанието за нов мандат. За мен, за Градската организация, за социалистите в София е чест и щастие, че имаме шанса да работим заедно и да се учим от богатия й опит".

И сигурно този ден щеше да бъде забравен скоро, ако Нинова не получи и втори удар от червените дами. Председателката на НС на БСП не е успяла да събере и половината от нужните гласове за член на Националния съвет на жените!От 132 гласували в залата, Нинова получи едва 52 в нейна подкрепа за член на женското ръководство или едва 38.24%. Това е твърде показателно за отношението на социалистките към нея. За да се намърда и на подобна позиция, Нинова се опитваше да пробутва евтина реклама в социалните мрежи, но отново това не се понрави на червените дами, които доста прозорливо видяха играта й! Редица от тях са класирани преди Нинова, включително и младата Ана Пиринска, която все още няма чак такава популярност, но, въпреки това, очевидно е оценена по-високо от председателката.

Случаят с конференцията на жените-социалисти е поредното доказателство, че БСП, въпреки опитите на лидерката, се връща към нормалното си състояние на демократична и социалистическа партия, в която властват вишегласието, а не задкулисието и нагласените избори. Всички помним как Нинова бе избрана чрез задкулисни договорки и тактически съюзи. Явно си е въобразила, че може да продължава да налага подобен стил в партията, но за пореден път БСП й удари шамар, този път чрез жените социалистки! А че това е сериозен удар, не трябва да има никакво съмнение! ОСЖ има над 200 клуба в цялата страна и в него членуват над 7500 социалистки, което представлява един твърде голям процент от членската маса на БСП. Загубата на влияние в ОСЖ сериозно е стреснало Нинова, както се вижда от гневните й изблици и реакции. След като понесе тежки удари в опитите си за преврат в БСП-София и МО на партията, след този удар шансовете й да спечели прекия избор за председател на партията намаляват сериозно!

Ако до неотдавна изглеждаше сякаш Нинова има преимущество над основните си конкуренти вътре в партията, днес ситуацията е коренно различна - тя и социаллибералите са в цялостно отстъпление! И тук не можем да говорим за никакви заговори срещу нея - едно е двама-трима души да действат на контра, съвсем друго е когато най-големите обединения, структури, организации и партийни органи като ОСЖ, МО, БСП-София, БСП-Пловдив, БСП-Враца, БСП-В.Търново и много други, както и огромна част от Националния съвет, са изгубени за каузата на Нинова, Овчаров и въобще на анти-идеологичните технократи-центристи!

 

Поглед.инфо

Станете почитател на Класа