За инцидента с колата, опитала да мине през блокадата на „Ситняково“

„Да нападнеш майка с две деца, огромно падение!“

„Банда наркомани и всякаква паплач ни пречат да се движим!“

Неспящата диванна мисъл отбеляза екстремни върхове и тази вечер заради инцидента при румънското посолство.

Кой кого нападна и кой чий живот застраши, се вижда в многобройните записи, телевизионни и стриймове на очевидци.

Момичета, обършете си пяната от устата и се укротете. Ако вие бяхте тази шофьорка с двете ситни рожби в колата, нямаше ли да обърнете и да минете по друга улица, защото да, има откъде да се мине? Или щяхте да натискате газта, за да прегазите някого от протестиращите, щото ви се пречка на гумите?

И защото първо трябва да се помисли за последствията. Защото това, което въпросната майка причини на децата си, друг не би могъл с такъв успех. Вие пред вашите деца така ли крещите и размахвате пръст на публични места, та да им скъсате и без това крехката психика, и съответно да им дадете личен пример?
Вие, мили момичета, така ли бихте се врязали в огромна гневна тълпа с риск да шокирате собствените си деца в колата?

 

Протестиращи, блокирали кръстовището на бул. „Ситняково“, счупиха стъклото на кола, която се опита да мине през тях и да ги гази. Снимка: от тв

 

Може, ако мъжът до вас е като нейния, който само дето не влезе под седалката, докато тя крещеше и размахваше кривия си показалец. Може, ако вие сте тази, на която не й пука на какво подлага децата си, докато отстоява собствената си проклетия. Може, ако винаги ви е паднало пердето и не ви дреме какво се случва на задната седалка при вида на толкова много струпани на едно място скандиращи хора.

Всичката логика на света води до извода, че няма начин да няма отпор от страна на обектите, нарочени за прегазване от видимо лабилната и в невъзможност да се владее шофьорка.

Вече знам как този инцидент ще бъде употребен от властта. Обаче милицията дължи отговори за блестящото си отсъствие от мястото и за късната си поява там, нали така?

И каква е целта на това? Очевадна е – да се провокира конфронтация и да се изправят едни граждани срещу другите, а ония горе чисти като изпран пешкир.
Изобщо не ме убеждавайте в обратното.

Ами за доцента с джипката, прислужния на ГЕРБ политолог, няма ли да се разпеним? (Бел. ред. – доцент политолог от университета се опитва да мине през блокадата с джипа си и показва среден пръст . виж тук). Или този удобно го пренебрегваме? Добре, че поне той не возеше дребна челяд, иначе щеше да има „какво падение, нападнаха баща с дечицата му!“…

 

 

Вилдан Байрямова

Станете почитател на Класа