Министър Ангелов: Коронавирусът се използва като набухвател за недоволство на хората

Цифрите показват ясна тенденция - по статистика бяхме на 2-ро място по заразяване, а сега сме 26-то място от 29 страни от ЕС. Тази статистика не се прави в България и не можем да й влияем, обясни той като допълни, че не се планира ново затваряне на градов

"Коронавирусът се използват като набухвател за недоволство на хората и с него се експлоатират всички страхове". Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по БНТ.

По думите му правителството не е изтървало ситуацията с коронавируса. "Цифрите показват ясна тенденция - по статистика бяхме на 2-ро място по заразяване, а сега сме 26-то място от 29 страни от ЕС. Тази статистика не се прави в България и не можем да й влияем, ако някой не вярва на нея", обясни той като допълни, че не се планира ново затваряне на градовете.

"Това са слухове, които се разпространяват и не знам в коя глава се раждат", добави здравният министър . Припомняме, че по-рано министър-председателят Бойко Борисов разпореди да се възобнови практиката за предоставяне веднъж седмично на медиите на актуална информация за епидемичната ситуация у нас на брифинги с оглед и на започващите сезонни грипни и вирусни инфекции. "Ако ситуацията стане зле, мерките ясни - маски, ограничаване на събития на закрито, физическа дистанция", каза още министър Ангелов.

"Това правителство и специално Министерството на здравеопазването и Националният оперативен щаб показаха, че могат да контролират кризата с коронавируса", каза още той. По думите му болниците ще издържат, но хората са изморени.

"Някои лекари са огорчени от отношението на голяма част от обществото към тях". Министър Ангелов заяви, че из цялата страна липсват медицински специалисти от различни специалности.

"Особено в малките общини и болници. Тези диспропорции имат различни начини на решаване. Лекарите са сърцати хора и не жалят себе си, когато става въпрос за здравето на другите", обобщи той.

 

 

Станете почитател на Класа