Има (ли вèрно) такъв народ…?

Християни, които не знаят да прощават; лекари, които лъжат за пари; духовници, които псуват и заплашват с побой; политици, които не спират да лъжат, но се обиждат, че народът не им вярва…

 

България. 

Държава, в която всеки се е взрял в миналото и го брани като очите си, а настоящето е оставил на автопилот и „някой да ни оправи“, някой друг да поеме на гръб отговорност и да действа. Важно е в учебниците на македонците какво пише, а не дали имаш здравеопазване и жизнен стандарт на човешко същество. 

По-важно им е да не им махнат „робството“ от учебниците по история, отколкото да им махнат робството от съвременното ежедневие. 

 

 

България. 

Неуки хора, които се гордеят, че са неуки и се подиграват на четящите, че са смотани, спорят с лекари и дават акъл как и дали да се ваксинираме. Хора, които толкова са свикнали да ги лъжат, че когато им кажат истината, се пазят двойно повече отколкото, докато ги лъжат. Така са свикнали с лъжата, че я предпочитат пред истината. 

 

Българи. 

Държава, в която всяка глупост, спусната от руски тролове, се гълта с широко отворена уста, само защото е сладко продължение на генералната изначална руска тролска глупост и лъжа отпреди. Най-голямата щуротия „ЗА“ Русия или „ПРОТИВ“ Запада (и западните хора) се приема с широко отворени обятия, по навик. Сладко и лесно е да си тъп и ограничен, защото не се налага да мислиш, по-безопасно е. Мисленето може да ядоса някой. 

 

България. 

Хора, които не биха променили възгледите си, дори когато са доказано грешни, само за да не си признаят, че са сбъркали. Слабаци, които величаят насилието. Хора, които се подиграват на жените, че сами са си виновни за това, че ги изнасилват, а мрънкат за „справедливост“, когато някой ги предреди в магазина. Хора, които едновременно живеят с мотото: „Някой да направи НЕЩО, някой да ни оправи!“ и „Абе не ме занимавай бе!“ Хора, които, въпреки че са били насилвани от тоталитарен режим, казват, че предпочитат тоталитарен лидер пред демокрация. 

 

 

Българи.

Хора, които цял живот ходят наведени и с поглед в земята, говорят тихо пред шефа, не спорят за нищо, понасят заплата от 500 лв. и са благодарни, че ги унижават цял живот; и си го изкарват на жената и детето вечерта преди салатата – говорят за „свобода“ и как ще я бранят като не носят маски. Хора, които цял живот не правят нищо, че „да не зèме да стане нещо“,  се притесниха, че „свободата“ ще им вземат. Хора, които не различават витамин С от картофена супа, имат мнение за ваксините какво са и до какво ще доведат. Хора, които ядат кренвирши и пият спирт с есенция, който им продават за ракия, се запритеснявали, че „не знаят какво има във ваксината“. 

 

Българи. 

Хора, които смятат, че COVID е измислица, но кемтрейлса и петджи-конспирацията са истина, се събират на групи, нелегално, по (уж) затворените заведения, стоят на тъмно и се крият от полицията, само и само да са заедно и да се напият заедно, понеже вкъщи им е скучно—само и само да го „начукат на системата“, без да осъзнават, че единствено го начукват на себе си и близките си, а системата си работи със или без техните кръчмарски „протести“ и битки за справедливост до хладилника с бирата в кварталното магазино-барче; и ще си работи, дори те да изпукат до един в адски мъки. 

 

 

Българи. 

Хора, които не искат да носят маски, не искат да се ваксинират, не искат да спазват мерки, но ИСКАТ „държавата да направи НЕЩО!“… И докато се преструва на „патриот“, заради него сънародниците му умират на стълбите пред препълнената болница. 

Да, има такъв народ. Българите… до 2050 г. – ще са по-малко от 5 милиона. До края на века – още по-малко. И упорито вярват, че това е конспирация. 

Народ, който вярва, че Бай Ганьо е положителен герой и му подражава…

Станете почитател на Класа