Правилата са за всички

До няколко дни ще приключи пълната ревизия на клубовете, които партиите ползват в столицата и политическите формации, които не отговарят на законовите изисквания, ще бъдат принудени да ги напуснат. Това обяви вчера пред „Класа“ областният управител на София-град Данаил Кирилов.
Така новият губернатор даде ясна заявка, че има намерение да спре порочната практика малки партийки с ниско влияние да се ширят в апетитни общински или държавни имоти със символични наеми. Дано тези намерения не си останат само на хартия, защото всяка нова власт у нас по принцип се заканва, че ще изгони партиите-фантоми от уютните им и почти безплатни домове, но досега никой не е успял напълно. Точно 7 политически формации не отговарят на изискванията за свои клубове в столицата, според Данаил Кирилов. Въпреки това си ги стопанисват най-безгрижно, и то от години.
Законът важи за всички, особено пък за партиите, които претендират, че защитават интересите на хората. За това ако някоя политическа формация иска просторен офис в центъра на София, нека прави като всички други – да си плаща наем на пазарни цени.

Станете почитател на Класа