«С» като «съглашателство»

«С» като «съглашателство»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    02.09.2021
  • Share:

Един призрак броди из «Позитано» 20 – призракът на безпринципността.

 

 

Другояче не може да се обясни защо тамошните функционери преговарят за съставяне на правителство с хора, които открито ги презират. Уж социалистите не би трябвало да имат нищо общо с привържениците на неолиберализма. Профукалите доверието на избиратели и симпатизанти уверяват, че искат да съставят правителство заради доброто на страната... И търсят подкрепа от тъмни субекти, които действат за унищожаването на държавата и поробването на населението от чуждите корпорации.

 

 

Целите на левите политикани също будят недоумение. Щели да се борят с кризите. Затова смятали да увеличат пенсиите... При това отново се погазват логиката и социалната справедливост, тъй като тези, които не са работели или са криели доходи, ще бъдат подкрепени най-много. Лентяите вече взимат повече от нашите възрастни сънародници, работили честно и почтено по четиридесет години.

 

 

Канят се да купуват още ваксини срещу Ковид - 19... Въпреки че към 20 август 2021 год. у нас са доставени 5 135 950 дози от експерименталните препарати, чиято полза е спорна.

 

 

Искат да отпуснат средства за охраната на южните граници. Ала там биха могли да командироват сътрудниците на многобройните силови ведомства. Те разполагат с джипове и техника и поне сега биха могли да отработят своите заплати.

 

 

Благите на пръв поглед намерения включват единствено пръскане на пари на вятъра. Проблемите няма да се решат, защото не се води борба срещу породилите ги причини. В резултат милионите ще отидат в сметките на фармацевтичните компании и на избраните родни крадльовци. Увеличаването на доходите на част от народа не ще спре скъпотията. Нито ще напълни болниците с добри специалисти и апаратура. Тук трябва да се копне по-дълбоко... Но за това са нужни желязна воля и родолюбие.

 

 

И защо е нужна актуализация на бюджета, след като сравнително неотдавна бяха изтеглени големи държавни заеми?

Идеология и самоуважение? Не, просто лично облагодетелстване. Заради него наричащите се «леви» са готови на всякакви предателства. С – то в абревиатурата на тяхната партия би могло да се преведе като «съглашателство».

 

 

Интересно е да се узнаят мотивите на г-жа К. Нинова, накарали я да се включи в танца за съставянето на правителство. Опитва да омилостиви негодните, но алчни членове, от чиито лапи властта се изплъзва години наред?

 

 

Или уважаемата и способна ръководителка въпреки всички разочарования си остава романтичка? Тя направи много за връщането на БСП от оня свят. Жалко е, че усилията ѝ отиват нахалос...

 

 

Вероятно за нея щеше да бъде по-добре, ако бе напуснала своя пост веднага след скандала с пренареждането на кандидатската листа за изборите за Европарламент – още тогава стана ясно, че в партията няма какво да се спасява.

 

 

Николай Николов

Станете почитател на Класа