Стари хватки и в новия парламент

Първото гласуване с чужди карти в 41-вото Народно събрание вече е факт. То бе установено вчера от неговия шеф Цецка Цачева. Дамата, която обеща, че ще се справи с проблема, съобщи, че 11 депутати от Коалиция за България са гласували с 15 карти.
Пропукването на системата за контрол над гласуването се очакваше. И беше въпрос на време да се прояви. Още няма открити начини за справяне с проблема, който мъчи няколко парламента. Отсега може да се каже, че колкото и да се старае новият председател, винаги ще се намерят хитри парламентаристи, които ще излъжат системата. Това е въпрос на манталитет, който не може да бъде променен.
Констатираха го на свой гръб неколцина шефове на парламенти преди Цачева, които също се бяха зарекли да въведат ред в пленарна зала. Огнян Герджиков бе принуден да признае в 39-ото НС, че се е провалил в намерението си да спре гласуването с чужди карти. Същото се случи и с шефа на 40-ото НС Георги Пирински.
Очевидно битката за ред изглежда обречена. Но това не пречи да се полагат усилия за повече дисциплина в сградата, където се коват законите.

Станете почитател на Класа