За Красьо и Темида

Членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) Иван Димов, Стойчо Стоев и Пламен Стоилов наистина са имали контакти със станалия известен като „черничкия човек с ланци“ Красимир Георгиев, по-популярен като Красьо от Плевен. Това стана ясно на вчерашното заседание на ВСС.
Въпросният Красьо се хвалел, че срещу 200 хил. евро може да осигури между 8 и 13 гласа при гласуване във ВСС. Изявленията му разтърсиха сериозно и без това раздираната от скандали съдебна система у нас. Вчера магистратите се обясняваха по казуса „Красьо“ като сгафили ученици, но така и не дадоха разумно обяснение каква обща работа имат с човек, чиито официални доходи го правят социално слаб, а в същото време притежава дискотека и има строителен бизнес. Стигна се дори дотам, че уважаваният магистрат Иван Димов да каже, че е вдигал телефона си на плевенския Красьо просто от учтивост.
Тези факти са достатъчни за проверката по случая, която назначи главният прокурор Борис Велчев. По-интересното е до какви резултати ще доведе същата тази проверка, защото само допреди дни от прокуратурата обясняваха, че Красьо от Плевен е просто злонамерен фантазьор. Очевидно е, че контролът в съдебната система не е достатъчно висок. И хората с основание могат да се питат дали някъде в Пловдив например не живее друг черничък бизнесмен с ланци, който действително има влияние върху ВСС, но е достатъчно умен, за да не се хвали с него.

Станете почитател на Класа