Левите драми стават досадни

Драмите в БСП се задълбочават и са на път да омръзнат на всички. След като в събота червеното ръководство не прие политическа платформа за поведението си в опозиция и за промяна в партията, вчера лидерът на БСП Станишев заяви, че няма проблеми да се състезава за поста си на предстоящия конгрес, само че няма с кого. Вероятно е прав. Досега само Татяна Дончева е казала, че ще се кандидатира за поста.
Очевидно е, че на конгреса на 18 октомври не може да се очаква генерална промяна на ръководството. Такава може да има догодина, когато минат вътрешнопартийните конференции, изборът на нови ръководства, които ще излъчат нови делегати за конгреса.
От поведението на основните фигури на БСП може да се каже, че червените твърдо са решили да се борят помежду си. И да не обръщат внимание на управлението на ГЕРБ, което означава само едно: отказват да бъдат опозиция. Защото им е по-приятно да се замерят с компромати.
Такова поведение е характерно за столетницата, когато падне от власт, но съвсем не означава, че е правилно. Защото всяко управление се нуждае от коректив и от БСП се очаква тя да играе такава роля.

Станете почитател на Класа