За бизнеса трябват свежи пари

През последните дни има забавяне на плащанията по редица сключени и изпълнявани проекти заради ревизиите, които текат в министерства. Това заяви вчера бившият вътрешен министър Михаил Миков. И допълни, че подобна политика ще унищожи бизнеса. Обади се и доставчикът на хранителни стоки към затворите Ивайло Пандев, който заяви, че фирмата му е докарана до фалит, защото Министерството на правосъдието не му е изплатило 940 хил. лв. А не му ги е дало, защото върви одит, според който Пандев е продавал на завишени цени олиото. Което пък бизнесменът категорично отрече.
Кой крив и кой прав, ще доказва съдът, но е факт, че докато новата власт си изяснява какво е наследила от старата, бизнесът, който изпълнява обществени поръчки или разчита на проекти, не е в добра позиция. Фирмите, които са сключили договори, не могат да си вършат работата, защото не си получават парите. Което поражда в тях въпроси от сорта дали пък това не се прави с тайното намерение да бъдат заменени с нови?
Право на всяка власт е да започва на чисто. Но желанието да се установи истината не бива да води до фалити. Защото в условия на криза най-важното е да се съхранят работните места. А това става с помощ от държавата.

Станете почитател на Класа