Ако в СДС не настъпят промени, партията ще се саморазпусне

Официалните кандидати за лидер на СДС за вътрешнопартийния вот на 29 ноември са Мартин Димитров, синият депутат от 39-ото Народно събрание Иво Цанев и общинският съветник в София Владимир Кисьов. Неофициално в битката за поста се спрягат имената на Надежда Михайлова, на зам.-председателя на СДС-София Любен Петров, както и на Румен Христов.
Такъв наплив за лидер няма дори в БСП. Да не говорим, че социолозите дават общо 2-3 процента за сините и тъмносините, ако изборите са днес. И друго: в битката за лидер на „Раковски“ 134 ще се състезават само хора от столичната организация. Но нали от там дойдоха всички интриги, недоволства и дори съдебни проблеми на старата десница.
Безспорно, вотът в разбитата синя партия ще е интересен. Но дали разочарованите симпатизанти отново ще повярват на старите лица начело на партията, съвсем не е сигурно. Те искат лидер и екип с политическа програма, която да оттласне от дъното организацията. Искат вътрешнопартийни реформи и успешни водачи, каквито в СДС все още със сигурност има. Ако от „Раковски“ 134 не ги лансират сега, нищо чудно след време партията да се саморазпусне. Нещо, което едва ли ще е от полза за политическия модел у нас.

Станете почитател на Класа