Наемите на партиите - на реални цени

Предложение партиите да плащат за централите си по 3 евро на кв. м (наполовина на пазарните, които са 6 евро) ще внесе в МС областният управител на София Данаил Кирилов. Логиката е, че след като партиите получават държавни субсидии, не е редно да се ползват от твърде много привилегии. Като например да дават по 1 лв. на кв. м за сгради в центъра на София, които после преотдават под наем на трети лица, без да отчитат приходите си.
Практиката да се печели от държавни помещения не е от вчера и не от вчера на „Позитано“ 20, където е централата на БСП, се помещават ресторанти, хотели, заложни къщи, билкарски магазини и кафенета. Вероятно това нямаше да е толкова дразнещо, ако социалистите декларираха съвестно какви доходи получават от наемите. Вместо това те твърдят, че не получават никакви пари.
Няма особена логика в това и НДСВ да заема цялата сграда на „Врабча“ 23, при положение че тази партия дори не е парламентарно представена.
Очевидно е кауза пердута да се чака на съвестта на партиите. Само със законови механизми и пазарна логика те могат да бъдат накарани да спазват правилата. Така, както го правят всички останали граждани.

Станете почитател на Класа