Налагаме (най-после) и свои правила за депата

За да не плащаме глоби, сега се мъчим да убеждаваме ЕК, че може да изградим новите регионални депа до 2011 г., а не както трябваше - до средата на отминаващата година. На практика вече сме в нарушение.
Почти никоя от 23-те общини, в които трябваше да се изградят регионалните депа, не е готова дори с проектите си. Може да има още една наказателна процедура заради тях. Тя може да коства на бюджета милиони евро на ден, които излизат от нашите джобове. А и без това още не е ясно как ще завърши сагата с ЕК заради нерешените проблеми със софийския боклук.
Това, че общините не са си свършили работата, беше ясно дори и на предишните управляващи. Те не поискаха удължаване на срока за депата, а само общините да получат парите за тези проекти директно. Така или иначе депа няма, независимо от факта, че някои местни администрации са усвоили европарите. И тъй като наказателната процедура чука на вратата ни, екоминистерството се сети да иска удължаване на сроковете. За да не се получи така, че хем да плащаме глоби, хем да няма депа за отпадъците.

Станете почитател на Класа