Експремиерът като български журналист

Експремиерът на България Сергей Станишев се преквалифицира във вътрешнопартиен коментатор. Вчера на сайта на БСП се появи поредната му статия, озаглавена „За кожата на един комисар“, в която се казва, че ресорът, който ни е даден от ЕК, е направо обиден. Станишев обяснява и защо. „Г-жа Румяна Желева бе най-верният евродепутат от ГЕРБ и личен преводач на г-н Борисов. Значи трябва да бъде възнаградена“, се казва в творбата.
Първият въпрос след края на това четиво е: а какви хора назначаваше Станишев във властта? Бивша фризьорка с набързо взето образование в Бургаския свободен университет стана зам.-министър и се грижеше за обучението на държавните служители, за което и до днес се разказват и вицове. Да не говорим за други лични назначения, които едва не събориха лидера на БСП от поста му.
И вторият въпрос е: защо му е на един европейски премиер, та макар и бивш, да изпада до нивото на заядлив репортер. Колегите на Станишев четат лекции по политика в престижни университети, разказват за срещите си със световни лидери и пишат документални книги за тайните на кухнята на властта. По правило го правят талантливо. У нас обаче всичко е наопаки. Което не говори добре нито за състоянието на партиите, а още по-малко на лидерите им.

Станете почитател на Класа