Ваканция във време на криза

Депутатите и тази година не изневериха на стила на работа на Народното събрание и си гласуваха триседмична коледна ваканция. Това е и най-дългата почивка за празниците – дори учениците не почиват толкова.
Народните представители обичат да казват, че работата им е изключително отговорна. И това е точно така. А във време на криза тя става още по-отговорна, защото са необходими сериозни реформи във всички важни сектори в страната. И работата на законодателния орган е да си е на мястото.
Депутатите трябва да разберат, че никой не им завижда за ваканцията. И че много често хората демонстрират негативно отношение към парламента, защото той не работи по същия начин, по който работят бизнесът и други институции например. Едва ли има бизнесмен, който доброволно би замразил работата във фирмата си за 20 дни или пък гражданин, който да е доволен, че не може да се ползва от услугите на дадено учреждение за същия период от време.
Добре е в парламента да осъзнаят, че януари е работен месец и за тях. Тогава и традиционно ниският рейтинг на Народното събрание ще се вдигне по естествен път. А не с идеи, които звучат нереалистично, като например да има затвор до 3 години за народен представител, който гласува с чужда карта. В което никой не вярва.

Станете почитател на Класа