МВР се обърка с Маргините

Николай Маринов-Малкия Маргин, за когото часове след убийството на Боби Цанков бе съобщено, че е задържан, все още се издирва от полицията. Това каза вчера вътрешният министър Цветан Цветанов. Във вторник Малкия Маргин наистина е бил открит от полицията малко след 17 ч. до парк-хотел "Москва", но не е задържан, защото не е имало заповед за ареста му.
Тази случка роди нова фраза: Ние ги хващаме, ние ги пускаме. Ситуацията с уж хванатия, но всъщност издирван Маргин е показателна за работата на службите. Очевидно там липсва координация и има „къртици“, от които изтича информация към престъпния свят. Тези стари проблеми на МВР не могат да бъдат заличени с действително успешните акции „Наглите“. Случаят с Малкия Маргин е показателен и за това, че престъпниците нямат почивен ден, и че дори и най-шумната в медийно отношение полицейска операция не може да ги уплаши.
Показното убийство на Боби Цанков и последвалите го събития трябва да се превърнат в ясен знак за вътрешния министър, че в ръководеното от него ведомство предстои още много работа. Както в борбата срещу престъпността, така по отношение на реформите в самото министерство.

Станете почитател на Класа