Избор без изслушване

Народното събрание одобри вчера новия директор на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Жени Начева. Тя ще поеме касата с гласовете на ГЕРБ, „Атака“ и Синята коалиция, а депутатите от БСП и ДПС гласуваха „против“ и „въздържали се“. Не защото не я харесват. Причината е елементарна и обидна – председателят на парламента Цецка Цачева не им даде възможност да се запознаят с Начева, да чуят концепцията й за развитието на НЗОК. Причината: според Цачева предложението на опозицията за прекъсване на заседанието не било легитимно.
Този път от опозицията са прави. Не е необходимо да се правят излишни демонстрации, когато се знае, че за да избереш някого, трябва да имаш представа от качествата му. Това е обидно и за самата Начева, която по неизвестно какви причини не получи шанс да защити професионалните си позиции в парламента.
Цецка Цачева вече понатрупа опит като председател на Народното събрание и със сигурност знае, че добрият председател е този, който се вслушва и в гласа на опозицията. Защото точно Народното събрание е мястото, където се дебатира и се чуват различни мнения.

Станете почитател на Класа