Данъците са за всички

Един попидол никога не е подавал данъчна декларация, с което е ощетил държавата, стана ясно вчера. Скрил е и луксозни имоти, което също води до ощетяване на редовия данъкоплатец. Едва ли за някого е тайна, че години наред асовете в развлекателния жанр не са си плащали данъците в съответствие с получените хонорари.
Не са прави! Защото пред закона всички сме равни – и звездата от шоубизнеса, и средностатистическият българин.
Но и друго е ясно – че цяло поколение попмузиканти останаха без пенсии, защото на книга не получаваха заплати. А от хонорари за всяко участие им удържаха какви ли не данъци – от ергенския, до задължителния ДОД. За всичко това е имало документация, безследно затрита в годините на прехода. Защото от някогашната концертна дирекция, която въртеше парите на така наречените свободни артисти, днес няма и следа!
Един от тия прославени попидоли – Емил Димитров, бе пенсиониран година преди да почине. Дадоха му пенсия като на треторазреден хорист в операта.
Срамно и жалко! И за певците, които отдавна не пеят, и за държавата, в която са се родили! Така че няма защо да се чудим на звездите от попфолка, които негласно следват примера на своите по-възрастни предшественици от естрадата!
Дано се намери умен финансист, който да внесе порядък в безпорядъка - звездите от миналото да бъдат компенсирани за времето, когато обикаляха България, за да радват хората с песните си. И заедно с музикалните идоли от настоящето – да започнат да си плащат данъците!

Станете почитател на Класа