Какви са връзките магистрат-октопод?

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви вчера, че у нас има висш действащ и особено активен магистрат, който е уличен във връзки с престъпната група „Октопод“. Но отказа да назове името му с мотива, че това е класифицирана информация. Поради спецификата на работата си висшите прокурори и полицаи у нас със сигурност знаят името на магистрата „октопод“. Още повече че всяка гилдия отлично познава хората, които петнят името й.
И тъй като на българите им омръзна цели 20 години да слушат, че правосъдието ни се нуждае от спешни и кардинални реформи, вече е крайно време да се прибегне до реални действия. Ако има данни за хора от системата, които имат контакти с престъпния свят, компетентните органи трябва да впрегнат целия си ресурс и да ги изобличат. А че ресурс има, се видя от последните знакови операции на МВР. Тоест всичко е въпрос на воля. Ако трябва да има законодателни или конституционни промени в името на Темида – нека се направят.
Защото и на европейските ни партньори им омръзна на всеки 6 месеца да ни повтарят все едно и също – че имаме проблем с реформите. И няма да е чудно, ако скоро висшите чиновници от ЕК загубят търпение и ни скастрят сериозно. Реформата обаче е важна за самите нас, защото ни касае пряко. Ето защо е време да се случи.

Станете почитател на Класа