Рестарт на административната реформа

За близо 2100 услуги българинът виси по опашки. Сигурно нямаше да е толкова нелепо, ако не се случваше във века на информационните технологии, когато хората буквално живеят в глобалната мрежа. И ако не беше резултат от реформите, които се провеждат повече от 10 години в държавната администрация.
Истината е, че след излетите средства – от бюджета и от други фондове, нито е-правителството работи, нито пък има административен регистър, за да може да следи бизнесът дали не го мамят общините с таксите. Но пък за сметка на това предишното МДААР е похарчило близо 170 млн. за електронното правителство. Цифрата бе съобщена от Стоян Мавродиев, шеф на временната парламентарна комисия , която разследваше дейността на кабинета „Станишев“.
След такива разкрития очевидно е дошло време всяко политическо ръководство да носи последствията от решенията си, защото за всички тези проблеми експертите многократно предупреждаваха предишните управляващи, но нямаше кой да ги чуе. В крайна сметка властта не може да се разбира само като начин да се вземат милиони от комисиони и да се осигури бъдещето на министрите и зам.-министрите. Това девалвира понятието за управление.

Станете почитател на Класа