Неприлични експерименти в парламента

С приближаването на отпускарския сезон парламентът се превръща все по-често в място за експерименти, с които малки партии привличат успешно общественото мнение.
СДС вчера закачиха в кулоарите на НС ксерокопие на снимка на Първанов, Овчаров и Станишев с текст „Момчета за 1 милиард“. И подтекст – те били виновни за поскъпването на горивата. Пресцентърът се принуди спешно да свали фотоколажа, което обаче подсили ефекта от „новината“. Подобни изпълнения напоследък са по сърце на сините, които имат сериозни тревоги, след като социологическите агенции отчитат стопяване на доверието към тях.
За да не останат извън прожекторите, от РЗС също хвърлиха бомба – че системата за гласуване, за която НС брои половин милион лева, е „пробита“ и че депутатите от ГЕРБ могат да гласуват с чужди карти, без това да представлява особен проблем. Тепърва ще се правят демонстрации пред журналисти да се види дали обвиненията са състоятелни или не, но междувременно лидерът на партията Яне Янев бе прогонен отново от зала заради разваляне на дисциплината. Янев също има проблем с рейтинга. Само че не е много ясно как с подобни изяви, достойни повече за тийнейджъри, двете политически сили ще генерират доверие. На фона на скандалите за лобистки закони гласуването на актуализацията на бюджета, икономическата криза и проблемите на бизнеса очакванията към тях със сигурност са далеч по-големи. И по-сериозни.

Станете почитател на Класа