Европейска титла по кану-каяк за България

София /КРОСС/ Мирослав Кирчев донесе титла на страната ни на Европейското първенство по кану-каяк в Москва (Русия). Шампионът, представител на младежите до 23 години, се състезава в дисциплината едноместен каяк (К1) 500 м и грабна почетното за страната ни първо място. В същата дисциплина, но при юношите до 18-годишна възраст пък се състезава и младата ни надежда Кристиян Душев, който бе на косъм от бронза и зае 4-тото място. Екатерина Петкова от девойките също се класира в челната деветка в А финал.


Сред първите девет се наредиха и Станислав Димитров и Красимир Цонев в дисциплината двуместен каяк (К2) 500 м при юношите със своята осма позиция в класирането. Отново осмо място заеха и младежите в дисциплина двуместно кану Богомил Иванов и Георги Велинов. На седмо място пък се класира Атанас Марков в дисциплината едноместно кану 500 м.

От Българската федерация по кану-каяк (БФКК) коментираха, че класирането на младите каякари на Европейското първенство в Русия е първият толкова значим успех за страната ни за последните няколко години. Постиженията са в пъти по-добри в сравнение с 2009 година, не скриха гордостта си от младите спортисти БФКК.

От федерацията споделиха още, че очакват медал за Мирослав Кирчев и в неделя, когато ще се състезава в едноместен каяк на 1000 м. Медал може би очаква страната ни и утре, когато са финалите едноместен каяк 200 м. За титла за България при юношите ще се бори Кристиян Душев.

 

/ДК/

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа