Пазарджишкият съд остави в ареста задържан за въоръжен грабеж в златарско ателие

Пазарджик /КРОСС/ Окръжният съд в гр.Пазарджик с определение остави без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение "Задържане под стража" на подсъдимия Стоян Стоянов от Пазарджик, съобщи пресаташето на съда Маринела Георгиева.

Стоянов бе задържан заедно с още трима негови съучастници за въоръжен грабеж в златарско ателие в ромския квартал на Пазарджик на 10 март тази година.

Съдът намира, че от произнасянето на съда от 12.03.2010 год., с което е взета мярката за неотклонение "Задържане под стража" не е изминал продължителен период на задържане, който до момента е в разумни граници. От събраните доказателства не следва изводът, че е разколебано направеното обосновано предположение, че обвиняемия е извършил вменените му деяния. Продължава да е налице реалната опасност обвиняемия да се укрие или да извърши друго престъпление, тъй като са му повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления. Не се установява настъпването на каквито и да било нови обстоятелства, при наличието на които определената мярка за процесуална принуда по отношение на обвиняемия Стоянов следва да бъде изменена в по-лека такава.
Определението подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок от днес пред Пловдивския апелативен съд. При постъпване на жалба или протест делото е насрочено за 10.08.2010г. от 10.00ч.

/КП/

 

 


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа