Ф1: Фетел отново пръв и във втората тренировка в Унгария

Хунгароринг, Унгария /КРОСС/ Ред Бул остана на върха и във втората тренировка в Унгария днес след като Себастиан Фетел даде най-доброто време. Този път обаче, доминацията на екипа от Милтън Кийнс не бе толкова ясно изразена като сутринта, тъй като Фернандо Алонсо с Ферари се нареди на втора позиция пред съотборника на Фетел Марк Уебър. Фелипе Маса също показа много добра форма и даде четвърто време и изглежда и в това състезание, също като в Германия, битката за първото място ще е между Ферари и Ред Бул.

В по-голямата част от сесията Фетел и Уебър си разменяха първото място. Себастиан най-накрая постави време от 1:20.087, което се оказа непосилно за неговия съотборник. Малко след това Фернандо Алонсо измести австралиеца на третото място, само с 0.013 секунди разлика. Четвъртият Маса пък остана на почти секунда зад Фетел.
Рено отново демонстрираха добра форма като руснакът Витали Петров направи много добро представяне и постави петото най-добро време днес. Роберт Кубица пък остана на седмо място зад Люис Хамилтън с Макларън. Топ 10 оформиха Нико Хюлкенберг с Уилямс, Дженсън Бътън с Макларън и Михаел Шумахер с Мерцедес.
По време на тренировката нямаше никакви инциденти, но пилотът на Форс Индия Адриан Сутил и състезателят на Лотус Хейки Ковалайнен прекараха голяма част от сесията в бокса заради механични проблеми с болидите им.

 

/ДК/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа