Юнайтед триумфира с "Комюнити шийлд" след 3:1 над Челси, Бербатов с нов шедьовър

Лондон, Англия /КРОСС/ Отборът на Манчестър Юнайтед спечели "Комюнити шийлд", след като победи Челси с 3:1 в сблъсъка на "Уембли", който дава начало на футболния сезон в Англия. Димитър Бербатов започна като резерва, но смени Уейн Рууни на почивката и вкара гол-красавец в добавеното време за крайното 3:1, след като преди това Валенсия и Чикарито направиха 2:0, а Калу бе върнал един гол за шампиона Челси, съобщи "Нов спорт".

В началото на срещата двата отбора играеха по-предпазливо и трудно се стигаше до голови възможности. Първата такава дойде в 5-ата минута, когато Антонио Валенсия опита технично да прехвърли Иларио с удар по диагонала, но стражът на Челси внимаваше и спаси.

Челси пък отговори с далечен удар на Анелка, който затрудни максимално Едвин ван дер Сар, но все пак вратарят на Юнайтед спаси. В 17-ата минута пък Иванович надскочи сънародника си Видич при едно центриране от фаул и стреля опасно с глава, но Ван дер Сар отново спаси, този път с една ръка.

Така срещата вървеше равностойно и без особени ситуации за гол, преди да се стигне до 40-ата минута, когато Юнайтед успя да поведе от нищото. Скоулс намери Рууни с дълъг пас в половината на Челси, той надбяга съперник и пусна пас в наказателното поле, а връхлитащият Валенсия го засече в мрежата на Челси за 1:0, като при този резултат дойде и последният съдийски сигнал за първата част.

Мениджърът на Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън направи тройна смяна на почивката и пусна в игра Нани, Бербатов и Чикаритовместо Парк, Рууни и Оуен. Вместо обаче това да даде резултат в предни позиции, Юнайтед се затвори и се бранеше почти през цялата втора част.

Челси от своя страна наложи натиск и започна да реди удар след удар към Ван дер Сар. Първо в 65-ата минута холандецът улови изстрел на Калу, а след това удари на Есиен и Лампард преминаха далеч, преди Ван дер Сар да спаси и един удар от въздуха на Ашли Коул, който обаче не бе достатъчно силен.

Така се стигна до 76-ата минута, когато Юнайтед вкара втори гол при една от редките си атаки. Валенсия бе изведен отдясно, напредна и пусна остро центриране по земя, а Чикарито вкара на празна врата, макар и доста куриозно. Той нанесе удар с десния крак, но тръгна да пада и топката щеше да излезе в аут, но вместо това рикошира в главата му и се оплете в мрежата на Иларио за 2:0.

Челси натисна още по-силно, а в игра вече бяха Дрогба и Стъридж. Именно младокът Стъридж изпусна най-чистото положение за Челси в 82-ата минута, след като бе изведен по брилянтен начин от Есиен сам срещу вратаря, но стреля слабо с левия крак и Ван дер Сар спаси.

В следващата атака холандският страж отрази нов шут на Стъридж, този път от дъгата, а топката след това попадна в Калу, който не сгреши при добавката и намали на 1:2. В следващите няколко минути Челси наложи натиск в търсенето на изравнителен гол, но вместо да стигне до такъв, получи ново попадение във вратата си в първата минута от добавеното време.

Димитър Бербатов бе изведен от Нани зад гърба на защитата, овладя топката с левия крак и технично с десния прехвърли излезлия напред Иларио, фиксирайки крайното 3:1 в полза на Манчестър Юнайтед.

Така "червените дяволи" започнаха сезона с трофей, а Челси продължи кошмарната серия от загуби в контролите си с ново поражение, този път във важен мач.

/КП/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа