ЧЕЗ призна за допуснати грешки при фактурирането /Подробности/

София /КРОСС/ ЧЕЗ България обмисля въвеждането на електронна фактура поради интереса на много клиенти към нея. Има пилотен проект за въвеждането й. Това заяви Алеш Дам, главен оперативен директор на ЧЕЗ България, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. На пресконференция за журналисти той призна все пак, че дружеството е допускало грешки във фактурите на някои клиенти. Алеш Дам смята, че е необходима промяна в регулаторната рамка. ЧЕЗ е от пет години в България като инвеститор и до момента дружеството е вложило повече от 1,7  млрд. лева в страната.

 

 

ЧЕЗ България възнамерява да инвестира в енергийна ефективност. Дружеството е сключило договор със Столична община, според който ЧЕЗ ще ремонтира детската градина "Слънчогледи" в столичния квартал "Слатина". По този начин детската градина ще спести около 18 000 лева на година за електроенергия.

От ЧЕЗ България смятат, че не трябва да има кръстосано субсидиране. Компанията има план за инвестиции, но на този етап ще замрази някои от тях. Алеш Дам заяви, че инвестицията на ЧЕЗ в България е успешна и безспорно качеството на услугата, която предоставя дружеството се е повишило. От компанията остават категорични, че тримесечното отчитене, което беше премахнато в началото на годината е трябвало да остане. Ние сме един от основните чуждестранни инвеститори в България каза Алеш Дам. Не знам защо аутсорсинга е мръсна дума, коментира той  по повод официалните изявления, че ЧЕЗ е предоставил много от услугите на външни дружества и така е източвал печала. Дам подчерта, че аутсорсинга е добра практика в Европа.

Според главния оперативен директор на ЧЕЗ България бъдещето е в децентрализирането на производството на ток. По повод доклада на ДКЕВР от ЧЕЗ заявиха, че още не са получили окончателния доклад и се надяват в него да се вземат предвид техните възражения. Относно въпросът с дивидента, който дружеството дължи на държавата Алеш Дам обясни, че в условията на икономическа криза е по-добре тези пари да се насочат за подобряване на качеството, но ако Общото събрание на ЧЕЗ реши този дивидент ще бъде разпределен.

Нова клиентска мрежа, която ще бъде напълно автоматизирана ще внедри ЧЕЗ. Чрез нея ще става ясно кой от клиентите на дружеството си е платил в срок.

 

Проблеми с тока ще има по Южното Черноморие

 

/КК/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа