Мартин Димитров: ГЕРБ се отдалечава от нас

София /КРОСС/ Крайъгълният камък на нашата подкрепа за правителството е бюджетът за 2011 година. Това заяви пред БНР председателят на СДС Мартин Димитров. По думите му предварителните данни, с които те разполагат за този бюджет, са, че той ще заведе България в грешната посока. "ГЕРБ завива наляво, което неминуемо води до отдалечаване от нас", заяви Димитров.
Димитров припомни, че СДС е гласувало против актуализацията на бюджета за тази година на второ четене заради увеличените разходи и че ако се стигне до неизпълнение на актуализацията - "жалко за икономическия екип на това правителството".
Димитров изрази съмнение, че парите за здравни осигуровки не отиват за здравеопазване. "Данните показват неяснота и съществува съмнение, че могат да се харчат за други цели. Съмненията ни са сериозни", каза Димитров и обясни, че обмислят специална поправка в закона, която да регламентира, че тези пари могат да бъдат харчени само за здравеопазване.
Възстановяването на старото СДС даде положителни резултати, е категоричен съпредседателят на "Синята коалиция". Според него създаването на коалицията е било важен ход, но нейният потенциал още не е реализиран. "С популистките си обещания ГЕРБ спечели сериозен вот, което попречи на реализацията на пълния потенциал на "Синята коалиция". Хората искат да видят единна десница и ще я видят, няма да допусна разединение, въпреки интригите", е категоричен Мартин Димитров.

/РА/

Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа