Безобразие с архива на АК "Балкан"

София /КРОСС/ Паола Недялкова - член на ПС на ПП НДСВ, областен председател на един от софийските МИР-ове и член на УС на LIBSEEN, сезира институции и медии във връзка с безотговорно отношение към архиви на АК "Балкан", съобщиха от пресцентъра на Паола Недялкова.

Недялкова е алармирала министъра на транспорта,  министъра на труда и социалната политика, управителя на НОИ,  Агенция "Архиви" към Министерски съвет , Държавна въздухоплавателна инспекция.

Ето и пълният текст на сигнала:
"На 3 октомври 2010 г., преминавайки пред сградата на НМТБ "Цар Борис ІІІ" констатирах, че документацията на БГА "Балкан", е напъхана в чували, лежи без охрана и изложена на атмосферни условия на адрес: бул. "Брюксел" № 1 (сградата на АК "България еър" и Авиолекарска поликлиника - НМТБ "Цар Борис ІІІ").
На следващия ден констатирах, че част от чувалите са разкъсани и явно разграбени. От приложените снимки е видно, че чувалите съдържат папки дори и от 2002 година.
Моля, да предприемете незабавни мерки за осуетяване на унищожаването на тези архивни документи, защото това би попречило на стотици служители от БГА "Балкан" да уредят пенсионните си права. "

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа