Голямо количество контрабандни цигари без бандерол са открити в Севлиево

Севлиево /КРОСС/ Голямо количество контрабандни цигари без бандерол са открити при спецоперация, проведена на територията на Севлиево. Общият брой на иззетата акцизна стока е 14780 кутии цигари. По случая са задържани собственикът и шофьорът на микробуса, съобщиха от МВР.

Специализираната полицейска операция на служители на териториалното звено «БОП» в Габрово е стартирала тази сутрин. Акцията е реализирана след проведени оперативни действия на спецполицаите и в нея били включени служители на РУП-Севлиево и митничари. Рано тази сутрин те предприели претърсване на паркиран на улицата в града микробус «Ивеко», управляван от 43-годишния С.И. Оказало се, че автомобилът бил натоварен с голямо количество цигари от марките "Голд класик" и "Ракел", на които липсвал задължителния бандерол. В хода на извършените процесуално следствени действия е установено и количеството на контрабандната стока - 14 780 кутии, която била натъпкана в кашони, платнени сакове и куфари. Установен е собственикът на микробуса - В.В. /33 г./, също от Севлиево.
Незаконната акцизна стока е иззета, а по първоначални изчисления установените щети са в размер на над 55 000 лв.
Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

/КП/


Източник: Информационна агенция КРОСС

Станете почитател на Класа