Приемат Семейния кодекс до края на мандата

Семейният кодекс ще бъде приет до края на мандата на настоящия парламент. Това заявиха пред „Класа“ представители на НДСВ и БСП вчера. Освен кодекса от НДСВ ще настояват пред коалиционните си партньори в парламента да влезе и новият закон за училищното образование, подготвен от просветното министерство. Жълтите са категорични, че промените в закона за комисията „Кушлев“ също трябва да влязат в пленарна зала.
„След заседание на парламентарната група във вторник ще станат ясни още приоритетни законопроекти“, заяви пред „Класа“ зам.-председателят на НДСВ Марина Дикова.
Според Янаки Стоилов от Коалиция за България се очаква социалистите да прокарат и законопроекта за референдумите и промените в Гражданско-процесуалния кодекс. „Има политическа воля да бъде приет законът за референдумите, но не е ясно дали ще мине в първоначалния си вариант“, обясни левият депутат. Друг законопроект, който БСП ще се опита да прокара, е законът за движение по пътищата. „На 13 май се надявам да го приключим“, каза пред „Класа“, зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Радослав Илиевски.

Станете почитател на Класа