Целият център става синя зона

До два-три месеца целият център на София ще стане зона за платено паркиране, съобщи вчера зам.-кметът по транспорт в столицата Александър Цветков. Той обаче успокои софиянци и гостите на града, че засега не се предвижда такса за шофиране в централните улички.
„Платеното влизане в центъра може да стане реалност едва когато осигурим на гражданите удобен и ефективен градски транспорт“, обясни Цветков. На вчерашната си сесия СОС реши да увеличи капацитета на сега действащата синя зона, която е за около 10 700 автомобила, с нови 1166 паркоместа. Те ще бъдат разположени върху 37 централни улици и булеварди, по-натоварените от които са ул. „6-ти септември“, ул. „Иван Шишман“, ул. „Хан Крум“, ул. „Хан Аспарух“, ул „Цар Симеон“ и др. СОС прие, че синята зона може да се променя, ако определени масови или официални събития налагат това. Работи се и по-изграждането на обществени подземни паркинги, като този под ст. „Юнак“ вече е почти готов, каза още Александър Цветков. Гражданите ще се стимулират да използват повече метрото и затова се предвижда да има големи паркинги край някои от най-натоварените метростанции. Голям обществен подземен паркинг се предвижда и в близост до хотел „Кемпински-Зографски“.



Вадят 4 терена от „Софийски имоти“ за детски градини

Съветниците решиха да извадят 4 терена от капитала на „Софийски имоти“ и върху тях да бъдат изградени детски градини. Общата балансова стойност на имотите е 173 904 лева. Първият терен е в „Младост“ и е с площ от 2746 кв. м. Вторият е в „Слатина“ и е 2200 кв.м, третият е в „Красно село“ и е 2450 кв. м, а четвъртият имот е приземно помещение на ул. „Трепетлика“ в кв. „Лозенец“. СОС реши още, че че не възразява Силвия Димитрова да бъде назначена служебно за одитор на „Софийски имоти“.

Станете почитател на Класа