Росен Желязков за бъдещето на Български пощи

„Български пощи" АД ще атакува пазара на електронна търговия. Това е бъдещето на този тип услуги, заяви транспортният министър Росен Желязков преди провеждане на годишния бал на строителите. През последните 10 години пощите неизменно търсят начин да отговорят на развитието на новите технологии.


Всяка година електронната търговия в световен мащаб увеличава дела си, като България не прави изключение. Пазарът с доставки на стоки, платени онлайн, расте всяка година със средно около 5 на сто, показва статистиката, пише "Труд".


„Бъдещето принадлежи на електронната търговия, а тя без крайни пунктове няма как да функционира", категоричен бе транспортният министър. В същото време „Български пощи" АД разполага с близо 3000 крайни пункта, разположени в цялата страна и добре развита логистична мрежа, стана ясно от думите на Желязков. Усилията за развитие на онлайн търговията и доставката на пратки ще позволи на дружеството с голяма история и традиции да продължи да се развива.


В част от клоновете си пощите и сега предлагат на своите клиенти известяване със смс за получена в пощенските станции пратки. Предвидено е броят им да се увеличава докато бъде покрита цялата клонова мрежа.


От януари пощите ще предлагат и разпространение на вестници и печатни издания не само чрез абонамент както досега, но и чрез дистрибуция до крайни клиенти, стана ясно от думите на Желязков. Освен това се планира да се увеличи и асортиментът на предлаганите финансови услуги в станциите.

Станете почитател на Класа