Проектът с висящите книжарници на Славейков е готов

Новият проект за книжния пазар на столичния площад "Славейков" е публикуван за обществено обсъждане на сайта на община "Средец"

 

Под перголите на площада, които ще бъдат покрити със зеленина, ще се монтират "висящите книжарници" на търговците. 

 

 

 

Предвидени са 7 съоръжения с по две крила. Площта, която ще заема всяко от тях, е 4 кв. м. 

 

 

На книжния пазар ще се продават само книги и печатни издания, няма да се допуска завръщането на мартениците и сувенирите по сергиите от преди ремонта. 

Главният архитект на София Здравко Здравков е издал и разрешение за поставяне на временната художествена инсталация "Един човек" на площадката над бившия мавзолей. Разрешението за поставяне е за срок от една година. 

 

 

Високотехнологичната интерактивна инсталация представлява антропоморфна модулна стоманена конструкция с височина 12 метра с двустранно разположени 56 броя LED екрани. Визуалното съдържание ще включва кадри от ежедневието на площад „Александър Батенберг“ и данни за София. Изображенията, които ще се генерират от компютърен алгоритъм, ще представят отражение на града в реално време.

Проектът на Венелин Шурелов бе одобрен от Творческия съвет на Столична община да замени Бронзовата къща за година сред 18 проекта по програма "Навън".

Станете почитател на Класа