Около 30 000 души са се събрали на Бузлуджа за Националния събор на левицата

Около 30 000 души са се събрали на Историческа поляна под връх Бузлуджа, където се провежда Националния събор на левицата, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Почти всички присъстващи са с червени тениски с надпис „Бузлуджа 2009”. Всички носят и червени шапки с логото на БСП, както и партийното знаме.
"Промяна трябва да има и ще има. Вие доказахте, че сте с нас." С тези думи депутатът от Коалиция за България Стефан Данаилов откри Националния събор, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Данаилов коментира, че много хора биха казали за БСП: „ядоха дървото и пак са там”. По думите му, обаче, днес на Бузлуджа са се събрали толкова хора отново, защото „тук има нещо особено. 118 години тук са идвали с добри идеи и мечти за бъдещето”.
След изказването на Стефан Данаилов, програмата на събора продължи с химна на България и на Интернационала. С викове „БСП” на сцената беше посрещнато цялото ръководство на социалистическата партия.
На историческия връх 118 млади социалисти ще получат партийните си книжки. На 28 от тях – представители на регионите в страната, книжките ще връчи лично председателят на партията.
По време на събора ще бъдат дадени годишната награда на Фондация „Институт Николай Добрев” и наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора”.
В рамките на художествената програма, водена от Николай Априлов и Рада Георгиева, ще прозвучат изпълненията на оркестър „Пловдив”, Надя Казакова, Владимир Димов, Александра Жекова, Дует „Шик”, Петя Буюклиева, група „Акрани” и самодейни изпълнители и групи.
От 15.30 часа на поляната зад ГУСВ ще се проведе първото заседание на Организационния комитет за създаване на Младежко обединение в БСП. „БСП през очите на младите” ще е темата, по която ще дискутират социалистите.
Следобед на Историческата поляна ще започнат състезания по пейнтбол, а в 21.00 часа започва караоке дискотека.


/Агенция Фокус/

Станете почитател на Класа