Главният прокурор към елита: Компромиси няма да има за никого! Ще разбием мрежата "бизнес-политика"!

"Прокуратурата показва мрежа от зависимости между едрия бизнес и политика, която е оформена в държавата. Прокуратурата има намерение да преустанови тази мрежа. Ние влизаме в битка и сме твърдо решени да я спечелим", категоричен е Обвинител № 1.

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, както министър-председателят, както министрите, са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням президентът призова да се разследва корупцията, а търговия с влияние е част от корупционните действия. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси и няма да има недосегаеми независимо дали става въпрос за министър-председател, президент, секретар, министър, депутат, ром или циганин, турчин или друг български гражданин. Подходът към всички ще бъде един и същ".

Това изявление направи главният прокурор на страната Иван Гешев по време на спецакция в Сандански.

Откакто оглави държавното обвинение Иван Гешев е постоянен в тезата си, че прокуратурата няма да прави разлика между ВИП-персони и обикновени граждани.
"Разграничителната линия е дали се нарушава законът, това е единственото нещо, с което ще се съобразява българската прокуратура. Ние няма да съобразваме и не се съобразяваме действията си с политическите последствия, те са проблем на политиците, да си ги решават те. Ако искат да няма политически последствия, да си правят правилен кадрови подбор и да спазват закона", категоричен бе Гешев.

Според главния прокурор, от прокуратурата показват на българските граждани доказателства и данни от разследвания, за да не може да се позволяват манипулативни внушения на политическа, икономическа и ли друга основа.

"Прокуратурата показва мрежа от зависимости между едрия бизнес и политика, която е оформена в държавата.Прокуратурата има намерение да преустанови тази мрежа. Компромиси няма да има за никой, подчерта Гешев.

„Тaзи мрeжa e мнoгo зaплeтeнa. Нo ниe cмe твърдo рeшeни дa я рaзплeтeм“, каза още Гешев.

"Тaзи мрeжa e мнoгo зaплeтeнa.  Олигархичната мрежа е оплетена с медии", разкри Гешев и добави: "Нo ниe cмe твърдo рeшeни дa я рaзплeтeм. Прокуратура ще направи всичко възможно тази мрежа да се разплете." 

"Колкото повече работим, толкова повече неща ще излизат от тези мрежи със зависимости, за които вече стана въпрос. Ние сме много наясно с последствията, с политическите атаки, на които ще бъде подложена прокуратурата, с личните атаки, на които ще бъдат подложени конкретни прокурори, както и опити за законодателни изменения за закриване на прокуратурата. Ние влизаме в битка и сме твърдо решени да я спечелим", категоричен беше Обвинител № 1.

 

 

Станете почитател на Класа