Илияна Йотова: Духът на Съединението е в енергията на българите за по-добро бъдеще

Съединението е един от историческите примери, който ни показва, че когато сме заедно, успяваме, дори да изглеждаме обречени

Преди 135 години българите решително взеха съдбата си в свои ръце, водени от велика цел – обединена България. Водачи и народ се изправиха като един срещу политическите кроежи на Великите сили, а чувството за принадлежност към род и Родина надмогна дребните страсти и личните амбиции. Това написа във Фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова.

Ето какво пише още вицепрезидентът:

Духът на Съединението не е помръкнал в избледняващите страници на историята и в тържествените слова на всеки 6-и септември. Духът на Съединението е в енергията на българите в България и по света за по-добро бъдеще, за модерна и развита държава. Енергия, която набира все по-голяма сила. Живо е самочувствието ни на българи, които без страх отстояват позициите си, не вярват на красиви обещания, имат високи изисквания, отговорни са към себе си и обществото.

Съединението е един от историческите примери, който ни показва, че когато сме заедно, успяваме, дори да изглеждаме обречени. От славната ни история черпим онази сила, която не позволява на апатията да ни завладее и ни вдъхва кураж, че Утрото е възможно и зависи от задружните ни усилия.

Честит празник! Да пребъде България!

 

 

 

Станете почитател на Класа