Румен Петков ще съди Симеон Дянков за клевета

Бившият вътрешен министър и сегашен депутат от БСП Румен Петков ще заведе дело за клевета срещу министъра на финансите Симеон Дянков в началото на месец септември.
Според Петков твърденията на Дянков, че докато той е бил министър на вътрешните работи не е допуснал осъществяването на пряка връзка между информационните системи на митническите и данъчните служби е чиста лъжа. Според него двете служби действат към Министерство на финансите и той не е имал правомощия да възпрепятства работата им. Казаното от Дянков е резултат от некомпетентност, недоброномереност или подвеждане от страна на нисшестоящи служители. "След 6 месеца ще се види какъв е ефекта от предприетите от г-н Дянков екскурзии в страната", каза още Румен Петков и добави: "Трябва да е ясно, че в България всеки може да бъде министър, но всеки клеветник трябва да бъде даван на съд".
Второто твърдение на финансовия министър, че по време на управлението на Румен Петков в Министерство на вътрешните работи са поръчани 4 хеликоптера с туристически цели, депутатът от социалистическата партия определи като пълна неподготвеност, откровена злонамереност или отново подвеждане. Бившият вътрешен министър поясни, че закупуването на хеликоптерите е част от стратегията за изпълнение на Шенгенските споразумения и стандарти и държавата ни не е имала отношение като финансиране.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа