Учители: Скрихме най-ценното - детските усмивки!

"Скрихме най-ценното, което имаме в нашата професия - детските усмивки! Това е диктатура на идиотизма - новият обществен строй, а ние сме едни жалки съучастници", призна пред Lupa.bg учителка в началните класове в столично училище, която очаквано пожела анонимност.

 

"Знаете ли какво е да влезеш в час и да виждаш едни светещи очички, а не можеш да видиш изражението на цялото лице на детето. Не им е приятно, не е приятно и на нас. Някъде карат децата да свалят маските по време на час, а като излизат по коридорите, пак да ги слагат. що за безумие!? Положението с нас е същото, супер неудобно е, нехигиенично е", допълни възпитателката, която от 15 години преподава в едно и също училище.

Родителите също нададоха глас, а голяма част от тях негодуват и срещу това, че карат децата им в училище да се подписват за указанията за вътрешния ред и за мерките срещу коронавирус, естествено. Хлапетата не знаят какво да правят - дават им разпечатан лист и те слагат подписите си.

"И това, ако не е идиотско - здраве му кажи! Нормално ли е да ни карат да разреждаме децата, да ги караме да не се събират много на едно място, но как да стане в класните стаи? И в същото време да изискват от нас родителски срещи с присъственост, та на тези сбирки, които са претъпкани в началото на учебната година, родителите да сложат подписа си под разпоредбите", коментира още развълнуваната учителка.

Родителите възроптаха и срещу факта, че в доста от училищата не се позволява на децата да излизат извън училище, а също така ги и задължават да си купуват храна и напитки от лафката. Но... Има едно голямо НО - това трябвало да става с дебитна карта, тъй като не трябвало да се работи с хартиени пари и монети.

"Това е кошмар! Да, това е думата - кошмар! Унизително и страшно, много тъжно. Къде отиде детският смях? Ние потъпкахме всичко, смазваме поколението си!", сподели пред Lupa.bg родител на детенце от III клас в столично училище.

 

 

В една от групите в социалните мрежи отново се разрази дискусия по темата, която засегнахме предни дни.

"Не сме единни! Ако бяхме нямаше да си гледаме децата като кучета - с намордници! Те кучетата даже не носят намордници. Всичко мога да преживея, но да си гледам децата така, вече ми е в повече!", написа Даниела Стрендева.

"Стресираните детски очички замениха хубавите усмивки! Проклетнци, проклети останете во веки! Наистина, детските усмивки са най-прекрасното нещо. Но какво друго може да се очаква от бездушни, закостенели и корумпирани хора, да ни съжалят ли, нас и нашите децата? Дано един ден да получат наказанието си за това, което вършат, дано да бъдат низвергвани и унижавани, и тъпкани! Нека бъдат обиждани и мачкани от Бойко Борисов, заслужили са си го, не ми е жал за тях! Те са просто подметки и като такива ще бъдат запомнени!", сподели разгневената Виолета Димитрова.

"Турците клаха народа ни, за да сложат фесове и фереджета, но не го сломиха. А сега собственото ни правителство им закри лицата, нямам думи... Дадохме себе си овчедушно. Сега даваме и децата си. Друго няма да има. Това е. Нека всички родители се вдигнат единно и се изправят пред директорите на училищата и кажат "Не с маски в училище!", се обединиха под един коментар Жана Николова и Лора Миланова.

Станете почитател на Класа